Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η μεγάλη διανομή προϊόντων από τον οργανισμό μας «ΚΕΛΕΤΡΟΝ Αγάπη Για Το Παιδί – Δράσεις Για Τον Άνθρωπο»

Το «ΚΕΛΕΤΡΟΝ Αγάπη για το Παιδί» στα πλαίσια βιωσιμότητας των προγραμμάτων «Ηλιαχτίδα Ζωής» και <<Φροντίδα Για Την Τρίτη Ηλικία>> πραγματοποίησε στις 30 Δεκεμβρίου 2019, στους χώρους του οργανισμού (Λεωφόρος Γουναράδων, περιοχή Χλόη Καστοριάς), διανομή διαφόρων προϊόντων πρώτης ανάγκης στους ωφελούμενους των προγραμμάτων.
Τα προιόντα προσέφεραν γνωστές εταιρείες τις οποίες ευχαριστούμε θερμά για την δωρεά τους, οι οποίες στηρίζουν διαχρονικά τον οργανισμό μας και συγκεκριμένα οι:

1. Τα  S/M ΚΡΗΤΙΚΟΣ Α.Ε

2. Τα  S/M LIDL HELLAS ΚΑΙ ΣΙΑ Ο.Ε

3. Τα S/M ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ

4. Τα S/M ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ Α.Ε

5. Το ΤΥΡΟΚΟΜΕΙΟ του κ. Θωμά ΜΟΣΧΟΥ, για την προσφορά 30 κιλών τυρί φέτα πρόβειο

6. Την FRIESLAND CAMPINA HELLAS (ΝΟΥΝΟΥ)

7. Το Δ.Σ του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΦΙΛΩΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ Καστοριάς και τον Πρόεδρο του Κο ΚΟΓΙΟΠΟΥΛΟ Ιωάννη, για την προσφορά μιας κούτας και 4 εξάδων γάλακτος ΝΟΥΝΟΥ

8. Την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Α.Ε

9. Το ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΜΕΣΩΝ για την μεγάλη ποσότητα τροφίμων μακράς διαρκείας που προσέφερε, παιχνιδιών και επιτραπέζιων για αγόρια και κορίτσια, βιβλίων, μπλόκ ζωγραφικής, μαρκαδόρων.

10. Τον παραγωγό φασολιών Κο ΛΕΚΟ Αλέξανδρο για την μεγάλη δωρεά του 100 κιλά φασόλια γίγαντες

10. Την ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ και την εταιρεία CHIPITA Α.Ε για την δωρεά 848 κιβωτίων κρουασσάν – τσουρέκια – μπισκότα

11. Την Εταιρεία TOTTIS – BINKO ΑΕΒΕ

12. Την Εταιρεία ΣΧΕΔΙΑ ΑΡΤΟΥ του Κου ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗ Ευάγγελου για την προσφορά του σε τσουρέκια

και τους ιδιώτες, καλούς μας φίλους και υποστηρικτές:

Την Κα ΠΑΠΑΧΑΡΙΣΙΟΥ Ελένη, τον Κο ΧΑΛΑΓΙΑΝΝΗ Δημήτριο, την Κα ΛΙΑΧΟΠΟΥΛΟΥ Ελεάνα, την Κα ΔΟΥΚΑ Μάγδα, την Κα ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΥ Άννα, την Κα ΣΚΕΜΕΝΤΖΗ Κυριακή – Βασίλης, τον Κο ΜΠΑΚΟΛΑ Βασίλη, την Κα ΚΑΛΛΙΑΡΗ Καλλινώ, τον Κο ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗ Απόστολο, τον Κο ΝΑΝΙΑΚΗ Αθανάσιο, την Κα ΣΚΕΜΕΝΤΖΗ Ντίνα, τον Κο ΜΠΙΝΕΛΑ Μηλτιάδη, την Κα ΧΑΤΖΗ Σοφία, την Κα ΜΑΝΘΟΥ Ελένη, την Κα ΔΗΜΟΛΗ Αστέρω, την Κα ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΥ Γεωργία, την Κα ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΥ Μαρία, την Κα ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ Δήμητρα, την Κα ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ Σοφία, την Κα ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ Θωμαή, την Κα ΘΕΟΔΟΣΙΟΥ, τον Κο ΤΟΥΛΗ Νικόλαο, την Κα ΣΟΥΓΓΑΡΗ Άννα και την Κα ΛΑΖΟΥ Μίνα για την μεγάλη προσφορά τους σε τρόφιμα.

Το «ΚΕΛΕΤΡΟΝ Αγάπη για το Παιδί» από τον Ιούλιο του 2018 εως τον Ιούνιο 2019 υλοποίησε το πρόγραμμα «Ηλιαχτίδα Ζωής» – Πολυχώρος Δράσης και Αλλαγής, για παιδιά, εφήβους και γονείς. Στόχος του προγράμματος ήταν η προάσπιση των δικαιωμάτων των παιδιών, των εφήβων και των οικογενειών τους στο πεδίο της υγείας, της εκπαίδευσης και της ομαλής ψυχοκοινωνικής τους ανάπτυξης. Από αυτό το πρόγραμμα επωφελήθηκαν 100 οικογένειες με 175 ενήλικα μέλη και 250 ανήλικα παιδιά. Οι οικογένειες υποστηρίχθηκαν μηνιαία από το Κοινωνικό Παντοπωλείο, το Κοινωνικό Φροντιστήριο και την Ψυχοκοινωνική Υπηρεσία, ενώ 25 παιδιά υποστηρίχθηκαν καθημερινά από τις δράσεις του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας «Μία Ζεστή Αγκαλιά για το Παιδί».

Ο Οργανισμός μας υλοποίησε από τον Αύγουστο του 2018 εως τον Ιούλιο 2019 το Πρόγραμμα <<Φροντίδα Για Την Τρίτη Ηλικία>>. Στόχος του προγράμματος ήταν η αντιμετώπιση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού των ατόμων Τρίτης Ηλικίας, με παράλληλο στόχο την ενδυνάμωση της κοινωνικής συνοχής, την κοινωνική ενσωμάτωση και την ευημερία της συγκεκριμένης κοινωνικής ομάδας.

Οι δράσεις μας ήταν:

  • Ψυχοκοινωνική υποστήριξη των ωφελούμενων
  • Μηνιαία παροχή διατακτικών για τρόφιμα και είδη καθαρισμού – προσωπικής υγιεινής
  • Ενημερωτικές διαλέξεις σε θέματα υγείας, ευεξίας και ασφάλειας
  • Προληπτική Ιατρική
  • Ψυχαγωγικές – πολιτιστικές δραστηριότητες
  • Ψυχαγωγία και Γεύματα αγάπης
  • Ψυχοκοινωνική υποστήριξη των ωφελούμενων

 

Οι άμεσα ωφελούμενοι του Προγράμματος <<Φροντίδα για την Τρίτη Ηλικία>> ήταν 50 οικογένειες ηλικιωμένων, αποτελούμενες από 64 υπερήλικες (μοναχικά άτομα – ζευγάρι ηλικιωμένων) και 121 άτομα ήταν οι έμμεσα ωφελούμενοι (τα παιδιά των ωφελούμενων).

Συνολικά από το Πρόγραμμα εξυπηρετήθηκαν 185 άτομα, άμεσα και έμμεσα ωφελούμενοι, ως επίσης και 400 μέλη του ΚΑΠΗ Καστοριάς και των παραρτημάτων του ΚΑΠΗ Μαυροχωρίου και ΚΑΠΗ Κορησού.

 

 

 

 

 

Leave A Comment