Ο Οργανισμός μας στην έναρξη του νέου έτους, βρέθηκε μαζί με αγαπημένα πρόσωπα ηλικιωμένους, Παππούδες και Γιαγιάδες, με τους οποίους έχει αποκτήσει σχέσεις εμπιστοσύνης και αμοιβαίας αγάπης, μέσω της υλοποίησης του Προγράμματος <<Φροντίδα για την Τρίτη Ηλικία>>, τα έτη 2018 και 2019.

Ειδικότερα ο Πρόεδρος του Οργανισμού μας ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ Γεώργιος, συνοδευόμενος από μέλη, φίλους και εθελοντές, επισκέφθηκε την 03/01/2020 τις εξής Δομές Τρίτης Ηλικίας:

1. Το Γηροκομείο Καστοριάς. Ο Πρόεδρος μας είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί από την Διευθύντρια Κα Τέση ΤΣΑΔΗΛΑ, για τις συνθήκες παραμονής των 14 υπέργηρων <<απομάχων της ζωής>> που φιλοξενούνται στο Γηροκομείο Καστοριάς. Αφού κεράσαμε με την ευκαιρία του νέου έτους, το προσωπικό και τους ενοίκους της Δομής, με 10 κούτες τσουρέκια, δωρεά της CHIPITA S.A και της Τράπεζας Τροφίμων Θεσσαλονίκης και ανταλλάξαμε θερμές ευχές, άκουσε με πολλή προσοχή, τα επί σειρά προβλήματα που δυσχεραίνουν την εύρυθμη λειτουργία του Ιδρύματος και δεσμεύθηκε για την πολύπλευρη υποστήριξη του Οργανισμού μας, στο μέτρο των δυνατοτήτων, στην επίλυση των προβλημάτων.

Αναχωρήσαμε από το Γηροκομείο Καστοριάς, παίρνοντας μαζί μας το χαμόγελο των Ηλικιωμένων, την ευγένεια και την όμορφη φιλοξενία της Κας Διευθύντριας και του προσωπικού της Δομής, ανανεώνοντας το ραντεβού μας με την υπόσχεση, ότι θα είμαστε για πάντα δίπλα <<στα τιμημένα γηρατειά>>, με την σκέψη μας και την φυσική μας παρουσία.

2. Στην συνέχεια η ομάδα του <<ΚΕΛΕΤΡΟΝ Αγάπη Για Το Παιδί – Δράσεις Για Τον Άνθρωπο>>, επισκεφθήκαμε το Κ.Α.Π.Η Μαυροχωρίου. Αφού ανταλλάξαμε ευχές για Καλή Χρονιά με τους αγαπημένους υπερήλικες, μέλη του Κ.Α.Π.Η, την υπεύθυνη του κυλικείου Κα Καίτη και την όμορφη νεανική παρέα της, κερνώντας από τις υπέροχες λιχουδιές (15 κούτες τσουρέκια 7DAYS και αλμυρά της CHIPITA S.A και της Τράπεζας Τροφίμων Θεσσαλονίκης), αναχωρήσαμε για την υπέροχη κωμόπολη της Κορησού – Καστοριάς, ένα πανέμορφο χωριό κτισμένο στους πρόποδες του Γάβρου.

Εκεί στο Κ.ΑΠ.Η Κορησού, μας υποδέχθηκε ο πάντα χαμογελαστός και εγκάρδιος φίλος μας Κος ΜΠΑΝΤΗΣ Πασχάλης και παλιοί γνώριμοι υπερήλικες, θαμώνες του Κ.Α.Π.Η Κορησού. Περάσαμε υπέροχα με τους καλούς μας φίλους και ανανεώσαμε το ραντεβού μας.

Στην συνέχεια επισκεφθήκαμε το Κ.Α.Π.Η Καστοριάς, όπου υλοποιήθηκαν και οι περισσότερες δράσεις του Προγράμματος <<Φροντίδα για την Τρίτη Ηλικία>>, που χρηματοδότησε με ευγενική δωρεά το Ίδρυμα ΤΙΜΑ.

Ανταλλάξαμε ευχές με τους καλούς μας φίλους, μέλη του Κ.Α.Π.Η Καστοριάς και συγκινηθήκαμε με την ανθρώπινη αντιμετώπιση και την ζεστασιά, της υπεύθυνης του κυλικείου και των υπερήλικων του Κ.Α.Π.Η, σε σχέση με ομάδα προσφύγων που διανυκτέρευσε έξω από τους χώρους της Δομής σε πολικές θερμοκρασίες υπό του μηδενός.

Τους αγκάλιασαν, τους ζέσταναν με ζεστό τσάι, τους κέρασαν από τα υπέροχα προϊόντα (τσουρέκια 7DAYS και αλμυρά της CHIPITA S.A και της Τράπεζας Τροφίμων Θεσσαλονίκης) και απέδειξαν για άλλη μια φορά τα αγνά αισθήματα Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Ανθρωπιάς, που χαρακτηρίζουν τον φιλόξενο Καστοριανό Λαό.