Δελτίο τύπου

Την Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2018 πραγματοποιήθηκε η δεύτερη διανομή διατακτικών του προγράμματος «Φροντίδα για την Τρίτη Ηλικία» από τον οργανισμό μας «Κέλετρον Αγάπη για το Παιδί». Στη δεύτερη διανομή επωφελήθηκαν οι υπόλοιπες 25 οικογένειες από τις 50 που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα.

Παράλληλα με τη διανομή των διατακτικών, διοργανώθηκε το Ηalloween party, στο χώρο του προγράμματος «Φροντίδα για την Τρίτη Ηλικία». Ηλικιωμένοι και παιδιά συναντήθηκαν σε μία μεγάλη γιορτή για να γνωρίσουν το αποκριάτικο αμερικάνικο έθιμο, στα πλαίσια του διαγενεακού προγράμματος που υλοποιεί ο οργανισμός.

Ο πρόεδρος του οργανισμού, αφού απηύθυνε χαιρετισμό, παρουσίασε την κα Βέργου- Γκαμπέση Μαρούλα, η οποία  μας μίλησε για το έθιμο του Halloween. Στη συνέχεια οι καλές φίλες του οργανισμού κα Ρούλα και κα Μαρίτσα μας έδειξαν τον τρόπο παρασκευής μίας παραδοσιακής κολοκυθόπιτας, ενθουσιάζοντας τους μικρούς μας φίλους. Χορός, τραγούδια, μπαλόνια και μια πινιάτα γεμάτη καραμέλες απογείωσαν τη διασκέδαση.

Το «Κέλετρον Αγάπη για το Παιδί» από τον Ιούλιο του 2018 υλοποιεί το πρόγραμμα «Ηλιαχτίδα Ζωής» – Πολυχώρος Δράσης και Αλλαγής, για παιδιά, εφήβους και γονείς. Στόχος του προγράμματος είναι η προάσπιση των δικαιωμάτων των παιδιών, των εφήβων και των οικογενειών τους στο πεδίο της υγείας, της εκπαίδευσης και της ομαλής ψυχοκοινωνικής  τους ανάπτυξης.  Από  αυτό το πρόγραμμα  επωφελούνται 230 οικογένειες με 330 ενήλικα μέλη και 540 ανήλικα παιδιά. Οι οικογένειες υποστηρίζονται μηνιαία από το Κοινωνικό Παντοπωλείο, το Κοινωνικό Φροντιστήριο και την Ψυχοικοινωνική Υπηρεσία, ενώ 25 παιδιά υποστηρίζονται καθημερινά από τις δράσεις του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας «Μία Ζεστή Αγκαλιά για το Παιδί».

Το «Κέλετρον Αγάπη για το Παιδί» από τον Αύγουστο του 2018 υλοποιεί το πρόγραμμα «Φροντίδα για την Τρίτη Ηλικία». Συγκεκριμένα το πρόγραμμα  περιλαμβάνει την ψυχοκοινωνική υποστήριξη των ωφελούμενων, τη μηνιαία παροχή διατακτικών για τρόφιμα και είδη καθαρισμού- προσωπικής υγιεινής, ενημερωτικές διαλέξεις σε θέματα υγείας, ευεξίας και ασφάλειας, ψυχαγωγικές-πολιτιστικές δραστηριότητες, ψυχαγωγία και γεύματα αγάπης. Από το πρόγραμμα αυτό ωφελούνται πενήντα (50) οικογένειες ηλικιωμένων και περίπου 400 ηλικιωμένοι, ενεργά μέλη των ΚΑΠΗ της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς. Στόχος του προγράμματος αυτού είναι η αντιμετώπιση της φτώχιας και του κοινωνικού αποκλεισμού των ατόμων Τρίτης Ηλικίας, με παράλληλο στόχο την ενδυνάμωση της κοινωνικής συνοχής, την κοινωνική ενσωμάτωση και την ευημερία  της συγκεκριμένης κοινωνικής ομάδας

Ο οργανισμός μας επιθυμεί να ευχαριστήσει θερμά:

Την κα Βέργου- Γκαμπέση Μαρούλα για την όμορφη αφήγησή της

Το ζαχαροπλαστείο «Παπανδρέου» για τα γευστικά εδέσματα που προσέφερε

Τις καλές φίλες- υποστηρίκτριες του οργανισμού κα Ρούλα και κα Μαρίτσα

Το πρόγραμμα «Φροντίδα για την Τρίτη Ηλικία», υλοποιείται με αποκλειστική δωρεά του ΤΙΜΑ Κοινωφελούς Ιδρύματος.

 

 

To πρόγραμμα «Ηλιαχτίδα Ζωής» Πολυχώρος Δράσης και Αλλαγής για παιδιά, εφήβους και γονείς, υλοποιείται με δωρεά του ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.