Δελτίο Τύπου

 

Την Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2018 πραγματοποιήθηκε η πρώτη διανομή διατακτικών του προγράμματος «Φροντίδα για την Τρίτη Ηλικία» από τον οργανισμό μας «Κέλετρον Αγάπη για το Παιδί».

Στην πρώτη διανομή επωφελήθηκαν 25 οικογένειες ηλικιωμένων από τις 50 που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα. Ο πρόεδρος του οργανισμού αφού απηύθυνε χαιρετισμό και ανέλυσε λεπτομερέστερα το πρόγραμμα στους ωφελούμενους, δίνοντας συγκεκριμένες οδηγίες για τη χρήση των διατακτικών, παρουσίασε τον κ. Γουγούση Κ. Αναστάσιο, Χειρούργο Ουρολόγο- Ανδρολόγο, ο οποίος  βρέθηκε κοντά μας και ενημέρωσε  για τα συχνότερα προβλήματα του ουροποιητικού συστήματος στους ηλικιωμένους και στη συνέχεια δέχθηκε ερωτήσεις  από τους παρευρισκόμενους .

Το «Κέλετρον Αγάπη για το Παιδί» από τον Αύγουστο του 2018 υλοποιεί το πρόγραμμα «Φροντίδα για την Τρίτη Ηλικία». Συγκεκριμένα το πρόγραμμα  περιλαμβάνει την ψυχοκοινωνική υποστήριξη των ωφελούμενων, τη μηνιαία παροχή διατακτικών για τρόφιμα και είδη καθαρισμού- προσωπικής υγιεινής, ενημερωτικές διαλέξεις σε θέματα υγείας, ευεξίας και ασφάλειας, ψυχαγωγικές-πολιτιστικές δραστηριότητες, ψυχαγωγία και γεύματα αγάπης. Από το πρόγραμμα αυτό ωφελούνται πενήντα (50) οικογένειες ηλικιωμένων και περίπου 400 ηλικιωμένοι, ενεργά μέλη των ΚΑΠΗ της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς. Στόχος του προγράμματος αυτού είναι η αντιμετώπιση της φτώχιας και του κοινωνικού αποκλεισμού των ατόμων Τρίτης Ηλικίας, με παράλληλο στόχο την ενδυνάμωση της κοινωνικής συνοχής, την κοινωνική ενσωμάτωση και την ευημερία  της συγκεκριμένης κοινωνικής ομάδας

Ο οργανισμός μας επιθυμεί να ευχαριστήσει ιδιαίτερα τον ιατρό κ. Γουγούση Αναστάσιο που ήταν κοντά μας στην πρώτη διανομή.

Το πρόγραμμα «Φροντίδα για την Τρίτη Ηλικία», υλοποιείται με αποκλειστική δωρεά του ΤΙΜΑ Κοινωφελούς Ιδρύματος.