ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Καστοριά 08-12-2023

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ – ΔΡΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ
ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ << ΚΕΛΕΤΡΟΝ ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ – ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ
ΑΝΘΡΩΠΟ >> ΚΕΝΤΡΟ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Στα πλαίσια υλοποίησης Πολιτιστικών – Κοινωνικών Δράσεων εν όψει των εορτών Χριστουγέννων – Πρωτοχρονιάς 2023 , το Δ.Σ του <<Κέλετρον Αγάπη για το Παιδί – Δράσεις για τον Άνθρωπο >> Κέντρο Βιώσιμης Ανάπτυξης Δυτικής Μακεδονίας, αποφάσισε από κοινού με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Εργατικών Κατοικιών Καστοριάς ΚΕΛΕΤΡΟΝ στα πλαίσια των κοινωνικών συμπράξεων της Κοινωνίας των Πολιτών, την πραγματοποίηση των παρακάτω εκδηλώσεων
1. Στις 8-12-2023, ώρα 9.30 πμ, Ενημερωτική συνάντηση Προληπτικής Ιατρικής, στα
Γραφεία του Πολιτιστικού Συλλόγου Εργατικών Κατοικιών Καστοριάς, υπό την Επιστημονική
επιμέλεια του Κέντρου Υγείας Άργους Ορεστικού, με θέμα << Ανίχνευση – Εξέταση μαστού – Τεστ Παπανικολάου>>
2. Στις 21-12-2023, ώρα 5.00 μ.μ, Χριστουγεννιάτικη Παιδική εκδήλωση με τίτλο << Πνεύμα Χριστουγέννων >> στα Γραφεία του Πολιτιστικού Συλλόγου Εργατικών Κατοικιών Καστοριάς, για τα παιδιά του Προγράμματος     << Ηλιαχτίδα Ζωής – Β΄Κύκλος >>, τα παιδιά των Εργατικών Κατοικιών Καστοριάς, και της ευρύτερης περιοχής Χλόης- Καστοριάς.

3. Στις 27/28-12-2023, ώρες 11.30- 14.00, πραγματοποίηση ΒAZAAR, και street Party, με τίτλο <<Γίνε Αϊ-Βασίλης και εσύ>>, στον πεζόδρομο της οδού Στρατηγού Αρτη, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Καταστημάτων Εστίασης Καστοριάς.
4. Στις 29-12-2023, ώρες 11.30 – πέρατος, πραγματοποίηση Παιδικού Πάρτυ, στην Λέσχη Αξιωματικών Καστοριάς, με τίτλο &lt;&lt; τα παιδιά τραγουδούν, παίζουν, χορεύουν, για τα παιδιά >> Η εκδήλωση απευθύνεται σε όλα τα παιδιά της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς.
5. Στις 31-12-2023, ώρες 12.30΄-14.00, << Γεύμα Αγάπης >>, με την συνοδεία Μουσικής Ορχήστρας, στα Γραφεία του Πολιτιστικού Συλλόγου Εργατικών Κατοικιών Καστοριάς, για τους ωφελούμενους των προγραμμάτων <<Ηλιαχτίδα Ζωής – Β΄Κύκλος>> και << Φροντίδα για την Τρίτη και Τέταρτη Ηλικία >>, καθώς και άπορους κατοίκους του Δήμου Καστοριάς.
Στην συνέχεια αναβίωση του Παραδοσιακού εθίμου << Πρωτοχρονιάτικα Κάλαντα >>, με την συνοδεία Μουσικής Ορχήστρας, στα σπίτια των Οικισμών Παλαιών και Νέων Εργατικών Κατοικιών Καστοριάς, καθώς και στα Καταστήματα της ευρύτερης περιοχής Χλόης – Καστοριάς.