2

 

Εθελοντικός Οργανισμός για τα δικαιώματα του Παιδιού                               Καστοριά, 23-11-2015

«ΚΕΛΕΤΡΟΝ ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ»

Δίκτυο Πολιτισμού και Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Λ. Γουναράδων-περιοχή Χλόη Καστοριά

Τηλ.2467400039, 6936937021-22

f: Κέλετρον Αγάπη για το Παιδί

www.keletronpaidi.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Διοργάνωση Ημερίδας από το ”Κέλετρον αγάπη για το Παιδί” στο 1ο Επαλ Καστοριάς με αφορμή την 19η Νοεμβρίου Παγκόσμια Ημέρα ενάντια στην κακοποίηση των παιδιών”.

Ο εθελοντικός οργανισμός ”Κέλετρον Αγάπη για το Παιδί” με αφορμή την 19η Νοεμβρίου Παγκόσμια Ημέρα ενάντια στην κακοποίση των παιδιών και λαμβανομένου υπόψη του γεγονότος ότι το φαινόμενο του σχολικού εκφοβισμού (bullying), ως κοινωνικό φαινόμενο, αποτελεί πραγματικότητα και απασχολεί γονείς, εκπαιδευτικούς, μαθητές και συνολικά την ελληνική κοινωνία υλοποίησε προγραμματισμένη ημερίδα , την Πέμπτη 19 Νοεμβρίου, με θέμα “Σχολικός Εκφοβισμός: Πρόληψη και Αντιμετώπιση” μετά από πρόσκληση του Δ/ντη του 1ου ΕΠΑΛ Καστοριάς, κ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ Γεωργίου και των εκπαιδευτικών της σχολικής μονάδας.

Κατά την διάρκεια της ημερίδας δόθηκε η ευκαιρία στον πρόεδρο του ”Κέλετρον Αγάπη για το Παιδί”, κ. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟ Γεώργιο, μετά από ένα σύντομο χαιρετισμό, να παρουσιάσει τις δράσεις του εθελοντικού οργανισμού και να ζητήσει την συστράτευση και της σχολικής κοινότητας στην υπεράσπιση των δικαιωμάτων του παιδιού.

Με αφορμή την 19η Νοεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα ενάντια στην κακοποίηση των παιδιών, ο πρόεδρος του οργανισμού κ. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ Γεώργιος, παρουσίασε την πραγματικότητα για κάθε παιδί, θύμα κακοποίησης στην Ελλάδα του σήμερα “εκατοντάδες παιδιά σήμερα κακοποιούνται από το σύστημα, εξαιτίας της έλλειψης χώρων φιλοξενίας, της υπολειτουργίας ιδρυμάτων λόγω έλλειψης πόρων, της έλλειψης εισαγγελέων ανηλίκων πανελλαδικά, της καθυστέρησης διερεύνησης κακοποίησης. Παράλληλα παιδιά θύματα παραμένουν στα νοσοσκομεία, βρέφη εγκαταλείπονται σε βρεφικές κλινικές, ενώ σημαντικός είναι και ο αριθμός των παιδιών που είτε επιστρέφουν στο περιβάλλον όπου κακοποιούνταν ή πιθανόν δεν απομακρύνονται ποτέ από αυτό. Τεράστιες όμως είναι και οι ελλείψεις στον τομέα της ψυχικής υγείας σε επίπεδο υποστήριξης παιδιών θυμάτων”.

Κλείνοντας τόνισε ότι “ θα πρέπει όλοι να θωρακίσουμε τα παιδιά μας, μαθαίνοντας τα τί σημαίνει κακοποίηση, πως μπορούν να προφυλαχθούν και ποιά είναι τα δικαιώματα τους. Κινδυνεύουμε να συνηθίσουμε ακόμη και την κακοποίηση των παιδιών μας, όπως τόσα άλλα που πλέον έχουμε αποδεχτεί”.

Από την εισηγήτρια του οργανισμού μας, ψυχολόγο – εθελόντρια , κ. ΜΑΛΕΑ Γεωργία, παρουσιάστηκαν όλες οι πτυχές, θεωρητικές και πρακτικές του προβλήματος του σχολικού εκφοβισμού και διατυπώθηκαν χρήσιμες προτάσεις. Αναζητήθηκαν οι ρόλοι και οι ευθύνες των εκπαιδευτικών και αναλύθηκε το προφίλ των θυμάτων, των θυτών και των παρισταμένων, στις περιπτώσεις βίας κατά των μαθητών, ενώ τονίσθηκε η ανάγκη για συνεργασία όλων όσων από θέσης ευθύνης εμπλέκονται στο φαινόμενο του σχολικού εκφοβισμού, με σκοπό την προστασία των δικαιωμάτων του κάθε παιδιού.

Η διοίκηση του εθελοντικού οργανισμού ευχαριστεί θερμά:

Τον Λυκειάρχη του 1ου ΕΠΑΛ Καστοριάς , κ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ Γεώργιο, για την πρόσκληση και την φιλοξενία της εκδήλωσης.

Την εισηγήτρια κ. ΜΑΛΕΑ Γεωργία, Ψυχολόγο-εθελόντρια του οργανισμού για τις εμπεριστατωμένες τοποθετήσεις της.

Τους καθηγητές ΔΕΜΙΡΗ Κωνσταντίνο και ΔΙΑΜΑΝΤΗ Κωνσταντίνο , για τις διευκολύνσεις και την φιλοξενία που παρείχαν

Και το νεαρό ακροατήριο της Α’ Τάξης του 1ου ΕΠΑΛ Καστοριάς , που παρακολούθησε με μεγάλο ενδιαφέρον και προσοχή την ημερίδα.

Με εκτίμηση

Για το Δ.Σ

Ο Πρόεδρος

Νικολόπουλος Γεώργιος