ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το «Κέλετρον Αγάπη για το Παιδί» στα πλαίσια του προγράμματος «Φροντίδα για την Τρίτη Ηλικία», την Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2018, πραγματοποίησε εκδήλωση για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ηλικιωμένων, στις 16:30 μ.μ., στο χώρο των ΚΑΠΗ Καστοριάς.

Ο πρόεδρος του οργανισμού μας κ. Νικολόπουλος Γεώργιος απεύθυνε μήνυμα -χαιρετισμό για την Παγκόσμια Ημέρα Τρίτης Ηλικίας. Επίσης έκανε μια σύντομη αναφορά στο πρόγραμμα «Φροντίδα για την Τρίτη Ηλικία» και γενικότερα στις κοινωνικές δράσεις του οργανισμού.

Γραπτούς χαιρετισμούς απηύθυναν η Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κα. Τεληγιορίδου Ολυμπία  και η Βουλευτής ΝΔ Καστοριάς Αντωνίου Μαρία, οι οποίες απουσίαζαν λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων.

Η εκδήλωση «αγκαλιάστηκε» από τους συμπολίτες μας και ιδιαίτερα από την Τρίτη Ηλικία. Τα παιδιά του κέντρου ημερήσιας φροντίδας του οργανισμού μας παρουσίασαν  τη θεατρική παράσταση «ο Λατερνατζής» όπως επίσης και τραγούδια εποχής. Κοντά μας βρέθηκαν  οι χορωδίες  του πολιτιστικού συλλόγου «Βασίλειος Δόικος» υπό τη διεύθυνση της κας  Ναταλίας Σέροβας-Χωλοπούλου και η μεικτή χορωδία της «Καστοριανής Συμφωνίας» υπό τη διεύθυνση της κας Ιωάννας Γαλάνη οι οποίες συνέβαλαν στη διασκέδαση των παρευρισκομένων.

Ο Οργανισμός μας επιθυμεί να ευχαριστήσει θερμά όσους ήταν κοντά μας και ιδιαίτερα:

Το Νομικό πρόσωπο κοινωνικής προστασίας, αλληλεγγύης, παιδείας και αθλητισμού του Δήμου Καστοριάς για την παραχώρηση της αίθουσας των ΚΑΠΗ Καστοριάς και την άψογη συνδιοργάνωση της εκδήλωσης.

Τον πρόεδρο του Νομικού προσώπου του Δήμου Καστοριάς κ. Σωκράτη Λιάνο που μας τίμησε με την παρουσία του.

Τον κ. Δημήτρη Καπρή, αντιδήμαρχο προγραμματισμού-ανάπτυξης διαφάνειας και ηλεκτρονικής διακυβέρνησης,  εκ μέρους του Δήμου Καστοριάς για την παρουσία του στην εκδήλωση.

 

Την υπεύθυνη των ΚΑΠΗ κα Ελένη Μελλίδου για την φιλοξενία στο χώρο και την πολύτιμη υποστήριξη της στην πραγματοποίηση της εκδήλωσης.

Tον πρόεδρο του πολιτιστικού συλλόγου «Βασίλης Δοϊκος»  κ. Χωλόπουλο Γρηγόριο και την μαέστρο κα. Σέροβας- Χωλοπούλου Ναταλία για την συμμετοχή τους, όπως επίσης και όλα τα μέλη των χορωδιών που μας μάγεψαν με τις ερμηνείες τους.

Τον πρόεδρο της «Καστοριανής Συμφωνίας» κ. Γκαντίνη Δημήτριο, τα  μέλη της μεικτής χορωδίας «Καστοριανή Συμφωνία» για τις εκπληκτικές τους ερμηνείες και την μαέστρο κα. Γαλάνη Ιωάννα.

 

Το «Κέλετρον Αγάπη για το Παιδί» από τον Αύγουστο του 2018 υλοποιεί το πρόγραμμα «Φροντίδα για την Τρίτη Ηλικία». Συγκεκριμένα το πρόγραμμα  περιλαμβάνει την ψυχοκοινωνική υποστήριξη των ωφελούμενων, τη μηνιαία παροχή διατακτικών για τρόφιμα και είδη καθαρισμού- προσωπικής υγιεινής, ενημερωτικές διαλέξεις σε θέματα υγείας, ευεξίας και ασφάλειας, ψυχαγωγικές-πολιτιστικές δραστηριότητες, ψυχαγωγία και γεύματα αγάπης. Από το πρόγραμμα αυτό ωφελούνται πενήντα (50) οικογένειες ηλικιωμένων και περίπου 400 ηλικιωμένοι, ενεργά μέλη των ΚΑΠΗ της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς. Στόχος του προγράμματος αυτού είναι η αντιμετώπιση της φτώχιας και του κοινωνικού αποκλεισμού των ατόμων Τρίτης Ηλικίας, με παράλληλο στόχο την ενδυνάμωση της κοινωνικής συνοχής, την κοινωνική ενσωμάτωση και την ευημερία  της συγκεκριμένης κοινωνικής ομάδας.

 

Το πρόγραμμα «Φροντίδα για την Τρίτη Ηλικία», υλοποιείται με αποκλειστική δωρεά του ΤΙΜΑ Κοινωφελούς Ιδρύματος.