“Λειτουργία τράπεζας τροφίμων – ρούχων – παιχνιδιών – σχολικών ειδών – λευκών ειδών”.

Με αφετηρία τη νέα κοινωνική πραγματικότητα που διαμορφώθηκε στη χώρα μας, σαν συνέπεια της οικονομικής κρίσης, στα πλαίσια της κοινωνικής αλληλεγγύης, ο Εθελοντικός Οργανισμός για τα δικαιώματα του παιδιού “Κέλετρον Αγάπη για το παιδί” δημιουργησε μια νέα υπηρεσία, κάνοντας για άλλη μια φορά πράξη την φιλοσοφία του που δεν είναι άλλη από το “Κανένας μόνος του στην κρίση – ένας για όλους και όλοι για έναν”.

Πρόκειται για την υπηρεσία “Στηρίζω – Προσφέρω γιατί Συμπάσχω” με σκοπό τη συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης και τον εφοδιασμό οικογενειών, με παιδιά σε κίνδυνο, ευπαθών κοινωνικών ομάδων στον Νομό Καστοριάς (μονογονεϊκές, τρίτεκνες, πολύτεκνες οικογένειες, με προβλήματα υγείας, με γονείς ανέργους, με χαμηλά εισοδήματα κάτω από τα όρια της φτώχειας και κίνδυνο κοινωνικού αποκλεισμού κλπ).

Η υπηρεσία “Στηρίζω – Προσφέρω γιατί Συμπάσχω” στεγάζεται στη Λ. Γουναράδων – περιοχή Χλόη Καστοριάς (πλησίον ΕΔΗΚΑ Α.Ε., δίπλα από το Κ.Ε.Κ. Πολύτροπον) και λειτουργεί καθημερινά 09.οο-17.00.

Τα είδη που συγκεντρώνονται είναι:

Τρόφιμα: ζάχαρη, όσπρια, μακαρόνια, ρύζι, δημητριακά, αλάτι, διάφορες κονσέρβες, λάδι, αλεύρι, μπισκότα, γάλα μακράς διαρκείας, σάλτσα ντομάτας, μέλι, ψωμί για τοστ, φρυγανιές, παιδικές τροφές, παιδικά γάλατα σε σκόνη.

Είδη ατομικής υγιεινής: χαρτί υγείας, χαρτομάντιλα, οινόπνευμα, σαμπουάν, αφρόλουτρα, κρεμοσάπουνα για τα χέρια, οδοντόκρεμες, σερβιέτες, αποσμητικά, ξυραφάκια, πάνες για μωρά, κρέμες για μωρά.

Είδη καθαριότητας χώρου: καθαριστικά μπάνου, καθαριστικά για τα τζάμια και το πάτωμα, χλωρίνη, απορρυπαντικά ρούχων και πιάτων, χαρτί κουζίνας.

Σχολικά είδη και παιχνίδια: βιβλία για παιδιά (παιδικά παραμύθια), τετράδια, μολύβια, γόμες, στυλό, γεωμετρικά όργανα, μπλοκ ζωγραφικής, ξυλομπογιές, μαρκαδόροι, πινέλα, τέμπερες, κόλλες, χαρτόνια, σχολικές τσάντες, μπάλες ποδοσφαίρου/βόλεϊ/μπάσκετ, υπολογιστές, εκπαιδευτικά CD/DVD, πάζλ, παραμύθια, τουβλάκια, πλαστελίνες κλπ.