ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                                                                                                                                    Καστοριά 15-3-2023

Με πολύ μεγάλη επιτυχία και προσέλευση κόσμου πραγματοποιήθηκε η προβολή της ταινίας << Η πηγή των Γυναικών >>, στα πλαίσια εορτασμού της ημέρας της Γυναίκας, στα γραφεία του Πολιτιστικού Συλλόγου << Κέλετρον >>, την Κυριακή 12-03-2023.
Την εκδήλωση συνδιοργάνωσαν ο Πολιτιστικός Σύλλογος << Κέλετρον >>, το Κέντρο Βιώσιμης Ανάπτυξης Δυτικής Μακεδονίας << Κέλετρον για τον Άνθρωπο >>, και η Ομάδα Γυναικών Καστοριάς, μέλος της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ).
Στην διάρκεια της εκδήλωσης, πραγματοποιήθηκαν τοποθετήσεις εκ μέρους των Φορέων που συνδιοργάνωσαν την εκδήλωση, του Κου ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ Γεωργίου και της Κας ΓΡΑΜΜΕΝΟΥ Αννέτας, σχετικά με το Κοινωνικό περιεχόμενο της Γυναικείας ανισοτιμίας και εκμετάλλευσης, ανά τους αιώνες ,αλλά και την σύγχρονη Εποχή στον 21 Αιώνα, και τις Πρωτοβουλίες που πρέπει να αναληφθούν ώστε να αντιστραφεί η εις βάρος των Γυναικών κατάσταση σε όλους τους τομείς της Κοινωνικής ζωής.
Η εκδήλωση συνέπεσε με το τραγικό θανατηφόρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, που είχε ως αποτέλεσμα την απώλεια 57 ανθρώπινων ζωών, και ιδίως νέων ανθρώπων.
Οι συμμετέχοντες στην εκδήλωση διατράνωσαν την απόφαση τους ,να κλιμακώσουν την διαμαρτυρία τους μαζί με όλο τον Ελληνικό λαό, ώστε να αποδοθούν οι ευθύνες στους υπαίτιους του δυστυχήματος, και διαχρονικά σε όλες τις Κυβερνήσεις που συνειδητά στα πλαίσια της μεγιστοποίησης των κερδών και της μη λήψης των αναγκαίων μέτρων
ασφάλειας, φέρουν ακέραια την Πολιτική ευθύνη για το τραγικό δυστύχημα που στέρησε την ζωή άδικα σε τόσους συνανθρώπους μας, και ιδίως νέα παιδιά

ΤΟ Δ.Σ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ