Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι δράσεις προληπτικής ιατρικής από το “Κέλετρον Αγάπη για το Παιδί”, στις 20-21-22/03/2019.

Το “Κέλετρον Αγάπη για το Παιδί” σε συνεργασία με την  Αυστριακή εταιρεία Μed Trust και το ειδικά εξοπλισμένο όχημα  της Wellion Diabetes Mobile υλοποίησε την δράση “Ημέρες Πρόληψης Διαβήτη” σε κεντρικό σημείο της πόλης ( οδός Μ. Αλεξάνδρου 3) την Τετάρτη στις 20-03-2019 αλλά και στους χώρους  των γραφείων του οργανισμού στις Νέες Εργατικές Κατοικίες, απέναντι από το S/M Mασούτης ΑΕ, την Παρασκευή 22-03-2019. Στην δράση “Ημέρες Διαβήτη” συνολικά συμμετείχαν 360 άτομα όπου είχαν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν δωρεάν μετρήσεις σακχάρου αίματος και ολικής χοληστερίνης αλλά και να λάβουν σημαντικές ιατρικές οδηγίες από τους εκπροσώπους της εταιρείας.

Στα πλαίσια υλοποίησης του τριήμερου “Δράσεις Προληπτικής Ιατρικής” πραγματοποίηθηκε στις 21 /03/2019 “Ημέρα Προληπτικής Ιατρικής” με τον κ. Τοκατλίδη Τριαντάφυλλο, Ειδικό Παθολόγο-Υπεύθυνο Κοινωνικού Ιατρείου Καστοριάς,  στα γραφεία του Πολιτιστικού Συλλόγου Νέων Εργατικών Κατοικιών Καστοριάς

Το “Κέλετρον Αγάπη για το Παιδί”  θα ήθελε να ευχαριστήσει θερμά την εταιρεία Μed Trust για την άμεση ανταπόκριση της και την στήριξη της  στην υλοποίηση των δράσεων προληπτικής ιατρικής.

Ευελπιστούμε σε μελλοντικές συνεργασίες.

Το «Κέλετρον Αγάπη για το Παιδί» από τον Ιούλιο του 2018 υλοποιεί το πρόγραμμα «Ηλιαχτίδα Ζωής» – Πολυχώρος Δράσης και Αλλαγής, για παιδιά, εφήβους και γονείς. Στόχος του προγράμματος είναι η προάσπιση των δικαιωμάτων των παιδιών, των εφήβων και των οικογενειών τους στο πεδίο της υγείας, της εκπαίδευσης και της ομαλής ψυχοκοινωνικής τους ανάπτυξης. Από αυτό το πρόγραμμα επωφελούνται 230 οικογένειες με 330 ενήλικα μέλη και 540 ανήλικα παιδιά. Οι οικογένειες υποστηρίζονται μηνιαία από το Κοινωνικό Παντοπωλείο, το Κοινωνικό Φροντιστήριο και την Ψυχοκοινωνική Υπηρεσία, ενώ 25 παιδιά υποστηρίζονται καθημερινά από τις δράσεις του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας «Μία Ζεστή Αγκαλιά για το Παιδί».

Το «Κέλετρον Αγάπη για το Παιδί» από τον Αύγουστο του 2018 υλοποιεί το πρόγραμμα «Φροντίδα για την Τρίτη Ηλικία». Συγκεκριμένα το πρόγραμμα περιλαμβάνει την ψυχοκοινωνική υποστήριξη των ωφελούμενων, τη μηνιαία παροχή διατακτικών για τρόφιμα και είδη καθαρισμού- προσωπικής υγιεινής, ενημερωτικές διαλέξεις σε θέματα υγείας, ευεξίας και ασφάλειας, ψυχαγωγικές-πολιτιστικές δραστηριότητες, ψυχαγωγία και γεύματα αγάπης. Από το πρόγραμμα αυτό ωφελούνται πενήντα (50) οικογένειες ηλικιωμένων και περίπου 400 ηλικιωμένοι, ενεργά μέλη των ΚΑΠΗ της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς. Στόχος του προγράμματος αυτού είναι η αντιμετώπιση της φτώχιας και του κοινωνικού αποκλεισμού των ατόμων Τρίτης Ηλικίας, με παράλληλο στόχο την ενδυνάμωση της κοινωνικής συνοχής, την κοινωνική ενσωμάτωση και την ευημερία της συγκεκριμένης κοινωνικής ομάδας.