Δελτίο τύπου

Την Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2018 πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η ημερίδα με θέμα «Έμφραγμα του μυοκαρδίου-αίτια-αντιμετώπιση», στα ΚΑΠΗ Μαυροχωρίου,  από τον οργανισμό μας «Κέλετρον Αγάπη για το Παιδί». Το θέμα ανέλυσε ο κ. Γουμενάκης Μάρκος- Καρδιολόγος.

Ο πρόεδρος του οργανισμού αφού απηύθυνε χαιρετισμό, παρουσίασε τον κ. Γουμενάκη Μάρκο, Καρδιολόγο, ο οποίος  ενημέρωσε  αναλυτικά τους παρευρισκομένους για τα συνήθη συμπτώματα του εμφράγματος, τα αίτια που μπορεί να οδηγήσουν σε αυτό και τη βασική διαδικασία αντιμετώπισης του. Στη συνέχεια της ημερίδας ο γιατρός απήντησε σε ερωτήσεις των ηλικιωμένων.

Το «Κέλετρον Αγάπη για το Παιδί» από τον Αύγουστο του 2018 υλοποιεί το πρόγραμμα «Φροντίδα για την Τρίτη Ηλικία». Συγκεκριμένα το πρόγραμμα  περιλαμβάνει την ψυχοκοινωνική υποστήριξη των ωφελούμενων, τη μηνιαία παροχή διατακτικών για τρόφιμα και είδη καθαρισμού- προσωπικής υγιεινής, ενημερωτικές διαλέξεις σε θέματα υγείας, ευεξίας και ασφάλειας, ψυχαγωγικές-πολιτιστικές δραστηριότητες, ψυχαγωγία και γεύματα αγάπης. Από το πρόγραμμα αυτό ωφελούνται πενήντα (50) οικογένειες ηλικιωμένων και περίπου 400 ηλικιωμένοι, ενεργά μέλη των ΚΑΠΗ της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς. Στόχος του προγράμματος αυτού είναι η αντιμετώπιση της φτώχιας και του κοινωνικού αποκλεισμού των ατόμων Τρίτης Ηλικίας, με παράλληλο στόχο την ενδυνάμωση της κοινωνικής συνοχής, την κοινωνική ενσωμάτωση και την ευημερία  της συγκεκριμένης κοινωνικής ομάδας

Ο οργανισμός μας επιθυμεί να ευχαριστήσει ιδιαίτερα τον ιατρό κ. Γουμενάκη Μάρκο που ήταν κοντά μας.

Το πρόγραμμα «Φροντίδα για την Τρίτη Ηλικία», υλοποιείται με αποκλειστική δωρεά του ΤΙΜΑ Κοινωφελούς Ιδρύματος.