2

Εθελοντικός Οργανισμός για τα δικαιώματα του Παιδιού                                       Καστοριά,  10-12-2015

«ΚΕΛΕΤΡΟΝ ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ»

Δίκτυο Πολιτισμού και Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Λ. Γουναράδων-περιοχή Χλόη Καστοριά

Τηλ.2467400039, 6936937021-22

f: Κέλετρον Αγάπη για το Παιδί

www.keletronpaidi.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

”Διοργάνωση Ημερίδας από το ”Κέλετρον αγάπη για το Παιδί” στο 2ο Γυμνάσιο Καστοριάς

Ο εθελοντικός οργανισμός ”Κέλετρον Αγάπη για το Παιδί” λαμβανομένου υπόψη του γεγονότος ότι το φαινόμενο του σχολικού εκφοβισμού (bullying), ως κοινωνικό φαινόμενο, αποτελεί πραγματικότητα και απασχολεί γονείς, εκπαιδευτικούς, μαθητές και συνολικά την ελληνική κοινωνία υλοποίησε προγραμματισμένη ημερίδα, στις 09-10-2015 με με θέμα “Σχολικός Εκφοβισμός: Πρόληψη και Αντιμετώπιση” μετά από πρόσκληση του Δ/ντη του 2ου Γυμνασίου Καστοριάς κυρίου ΤΑΜΗΛΙΑ Αλέξανδρου και των εκπαιδευτικών της σχολικής μονάδας.

Κατά την διάρκεια της ημερίδας δόθηκε η ευκαιρία στον πρόεδρο του ”Κέλετρον Αγάπη για το Παιδί”, κ. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟ Γεώργιο, μετά από ένα σύντομο χαιρετισμό, να παρουσιάσει τις δράσεις του εθελοντικού οργανισμού και να ζητήσει την συστράτευση και της σχολικής κοινότητας στην υπεράσπιση των δικαιωμάτων του παιδιού.

Από την εισηγήτρια του οργανισμού μας, ψυχολόγο – εθελόντρια, κ. ΜΑΛΕΑ Γεωργία, παρουσιάστηκαν όλες οι πτυχές, θεωρητικές και πρακτικές του προβλήματος του σχολικού εκφοβισμού και διατυπώθηκαν χρήσιμες προτάσεις. Αναζητήθηκαν οι ρόλοι και οι ευθύνες των εκπαιδευτικών και αναλύθηκε το προφίλ των θυμάτων, των θυτών και των παρισταμένων, στις περιπτώσεις βίας κατά των μαθητών, ενώ τονίσθηκε η ανάγκη για συνεργασία όλων όσων από θέσης ευθύνης εμπλέκονται στο φαινόμενο του σχολικού εκφοβισμού, με σκοπό την προστασία των δικαιωμάτων του κάθε παιδιού.

Η διοίκηση του εθελοντικού οργανισμού ευχαριστεί θερμά:

Τον Γυμνασιάρχη του 2ου Γυμνασίου Καστοριάς , κ. ΤΑΜΗΛΙΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ, για την πρόσκληση και την φιλοξενία της εκδήλωσης.

Την εισηγήτρια κ. ΜΑΛΕΑ Γεωργία, Ψυχολόγο-εθελόντρια του οργανισμού για τις εμπεριστατωμένες τοποθετήσεις της.

Και το νεαρό ακροατήριο του 2ου Γυμνασίου Καστοριάς , που παρακολούθησε με μεγάλο ενδιαφέρον και προσοχή την ημερίδα.

Με εκτίμηση

Για το Δ.Σ

Ο Πρόεδρος

Νικολόπουλος Γεώργιος