Το “Κέλετρον Αγάπη για το Παιδί” στα πλαίσια υλοποίησης των προγραμμάτων “Ηλιαχτίδα Ζωής” – Πολυχώρος Δράσης και Αλλαγής για Παιδιά, Εφήβους και Γονείς και “Φροντίδα για την 3η Ηλικία”  προσκαλεί τους ωφελούμενους των προγραμμάτων αλλά και όποιον άλλον ενδιαφερόμενο επιθυμεί που αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα να επικοινωνήσει με τον οργανισμό μας, έτσι ώστε να κάνει δωρεάν αίτηση για το Α21 (επίδομα παιδιού, για το στεγαστικό επίδομα αλλά και την φορολογική δήλωση έτους 2018, από την χρηματοοικονομική σύμβουλο του οργανισμού μας.

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2467400039 από τις 10:00 πμ έως 19:30 μ.μ.

2467022309 από τις 09:00 πμ έως 18:00 μ.μ.

Στα γραφεία του οργανισμού μας Λεωφόρος Γουναράδων, Χλόη Καστοριάς, δίπλα απο το Arimani Furs.

Το «Κέλετρον Αγάπη για το Παιδί» από τον Ιούλιο του 2018 υλοποιεί το πρόγραμμα «Ηλιαχτίδα Ζωής» – Πολυχώρος Δράσης και Αλλαγής, για παιδιά, εφήβους και γονείς. Στόχος του προγράμματος είναι η προάσπιση των δικαιωμάτων των παιδιών, των εφήβων και των οικογενειών τους στο πεδίο της υγείας, της εκπαίδευσης και της ομαλής ψυχοκοινωνικής τους ανάπτυξης. Από αυτό το πρόγραμμα επωφελούνται 230 οικογένειες με 330 ενήλικα μέλη και 540 ανήλικα παιδιά. Οι οικογένειες υποστηρίζονται μηνιαία από το Κοινωνικό Παντοπωλείο, το Κοινωνικό Φροντιστήριο και την Ψυχοκοινωνική Υπηρεσία, ενώ 25 παιδιά υποστηρίζονται καθημερινά από τις δράσεις του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας «Μία Ζεστή Αγκαλιά για το Παιδί».

Το «Κέλετρον Αγάπη για το Παιδί» από τον Αύγουστο του 2018 υλοποιεί το πρόγραμμα «Φροντίδα για την Τρίτη Ηλικία». Συγκεκριμένα το πρόγραμμα περιλαμβάνει την ψυχοκοινωνική υποστήριξη των ωφελούμενων, τη μηνιαία παροχή διατακτικών για τρόφιμα και είδη καθαρισμού- προσωπικής υγιεινής, ενημερωτικές διαλέξεις σε θέματα υγείας, ευεξίας και ασφάλειας, ψυχαγωγικές-πολιτιστικές δραστηριότητες, ψυχαγωγία και γεύματα αγάπης. Από το πρόγραμμα αυτό ωφελούνται πενήντα (50) οικογένειες ηλικιωμένων και περίπου 400 ηλικιωμένοι, ενεργά μέλη των ΚΑΠΗ της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς. Στόχος του προγράμματος αυτού είναι η αντιμετώπιση της φτώχιας και του κοινωνικού αποκλεισμού των ατόμων Τρίτης Ηλικίας, με παράλληλο στόχο την ενδυνάμωση της κοινωνικής συνοχής, την κοινωνική ενσωμάτωση και την ευημερία της συγκεκριμένης κοινωνικής ομάδας.