ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Καστοριά 11-09-2023

ΔΙΑΝΟΜΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΑΠΟ <<ΤΟ ΚΕΛΕΤΡΟΝ ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ – ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ >>

Το ΚΕΛΕΤΡΟΝ Αγάπη Για Το Παιδί – Δράσεις Για Τον Άνθρωπο στηρίζει πολύπλευρα  Ευάλωτες κοινωνικά ομάδες της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς, στα πλαίσια Κοινωνικών Προγραμμάτων που υλοποιεί.

 

Ο Οργανισμός μας με σκοπό να στηρίξει το κρίσιμο αυτό διάστημα, 130 ευάλωτες Οικογένειες με ανήλικα παιδιά και άτομα της Τρίτης και Τέταρτης Ηλικίας, που συμμετέχουν στα προγράμματα (Ηλιαχτίδα Ζωής -Β΄Κύκλος) και( Φροντίδα Για Την Τρίτη και Τέταρτη Ηλικία- Β Κύκλος), προχώρησε σε διανομές τροφίμων μεγάλων ποσοτήτων από το Κοινωνικό του Παντοπωλείο .

 

Συγκεκριμένα την 02-09-2023, ημέρα Σάββατο, κάλυψε πολυποίκιλες ανάγκες 80 οικογενειών με ανήλικα παιδιά, και 50 οικογενειών με μέλη υπερήλικες, με την παροχή ποσοτήτων τροφίμων μακράς διαρκείας και ειδικότερα

α) Κοτόπουλο νωπό

β) Ηλιέλαιο

γ) Τοματοχυμό

δ) Φακές

ε) Ζυμαρικά

στ) Ρύζι

ζ) Αλάτι

η) Γάλατα

 

Οι Δωρεά προήλθε στα πλαίσια της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, από Ιδιωτική Εταιρεία, υπό τον συντονισμό της Ένωσης Κυριών Δράμας.

Η Ένωση Κυριών Δράμας είναι Φιλανθρωπικό Σωματείο Μη κερδοσκοπικού Χαρακτήρα, που εδρεύει στην ακριτική περιοχή της Δράμας.

Στόχος της αποτελεί η στήριξη, ενδυνάμωση και εμψύχωση ευπαθών κοινωνικών ομάδων και κατ’ επέκταση η ευαισθητοποίηση της ευρύτερης κοινωνίας, μέσω κοινωνικής υποστήριξης (συνοδευτικές υποστηρικτικές υπηρεσίες), ψυχολογικής υποστήριξης, νομικής συμβουλευτικής, οικονομικής βοήθειας, εύρεσης εργασίας, φαρμακευτικής και ιατρικής κάλυψης, διανομής ιματισμού, διανομής τροφίμων, στέγασης σε κακοποιημένες γυναίκες, φοιτητές.

Οι ωφελούμενοί είναι ημεδαποί ή αλλοδαποί, άποροι, άστεγοι, ανασφάλιστοι, θύματα έμφυλης βίας, άγαμες μητέρες, Ρομά, αποφυλακισμένοι, ουσιo εξαρτημένοι, πρόσφυγες και μετανάστες /ριες και άστεγες οικογένειες.

Ευχαριστούμε όλους από καρδιάς, όσους στηρίζουν έμπρακτα τον Οργανισμό μας, για να

επιτελέσει το δύσκολο υποστηρικτικό του έργο.

 

Με αλληλεγγύη θα τα καταφέρουμε!!!

ΤΟ Δ.Σ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ