ΚΕΛΕΤΡΟΝ Αγάπη Για Το Παιδί – Δράσεις Για Τον Άνθρωπο Logo

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Έπειτα από 2 χρόνια το “Κέλετρον Αγάπη Για Το Παιδί” επιστρέφει – Διευρύνει τις θεματικές του και επεκτείνει τη γεωγραφική του εμβέλεια

Το Κέντρο Βιώσιμης Ανάπτυξης Δυτικής Μακεδονίας <<ΚΕΛΕΤΡΟΝ Αγάπη για το Παιδί-Δράσεις για τον Άνθρωπο>>, και σε συντομογραφία <<Κέλετρον Για Τον Άνθρωπο>>, ιδρύθηκε την 1η Μαΐου του 2022, από μία ομάδα ευαισθητοποιημένων ενεργών πολιτών του Νομού Καστοριάς. Η νομική του μορφή είναι Αστική- Μη κερδοσκοπική εταιρεία, με αριθμό έγκρισης Πρωτοδικείου Καστοριάς 2 /2022.

Το Κέντρο Βιώσιμης Ανάπτυξης Δυτικής Μακεδονίας << Κέλετρον Αγάπη Για Το Παιδί-Δράσεις Για Τον Άνθρωπο>>, αποτελεί την φυσική συνέχεια αλλά και την αναγκαία Μετεξέλιξη, του Εθελοντικού Οργανισμού Για Τα Δικαιώματα Του Παιδιού <<Κέλετρον  Αγάπη Για Το Παιδί-Δράσεις Για Τον Άνθρωπο>>, που ιδρύσαμε το 2014, στην Καστοριά, και έπαυσε την Λειτουργία του τον Ιούνιο του 2020, εξ αιτίας των δυσμενών συνθηκών που διαμορφώθηκαν, από την εξελισσόμενη Πανδημία(covid19),και της Οικονομικής δυσχέρειας του Οργανισμού, λόγο συγκυριακής  παύσης  χρηματοδοτήσεων και έλλειψης των αναγκαίων χρηματοροών, για την απρόσκοπτη λειτουργία του την χρονική εκείνη περίοδο.

Ανταποκρινόμενοι στις διευρυμένες ΑΝΑΓΚΕΣ και ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ, που προέκυψαν από την Υγειονομική Κρίση και τις πρόσφατες Γεωπολιτικές εξελίξεις στην Ευρωπαϊκή Ήπειρο (με τον υπό εξέλιξη  Πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας), με προφανείς τις δυσμενείς επιπτώσεις για την Πατρίδα μας, και ιδίως την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και την Καστοριά μας, (Απολιγνητοποίηση, Κρίση του κλάδου της Γουνοποιίας, κλπ), δημιουργήσαμε ,το Κέντρο Βιώσιμης Ανάπτυξης Δυτικής Μακεδονίας << Κέλετρον Αγάπη Για Το Παιδί-Δράσεις Για Τον Άνθρωπο>>, με έδρα την πόλη της Καστοριάς.

Με την συμμετοχή των βασικών Ιδρυτικών Μελών του Εθελοντικού Οργανισμού Για Τα Δικαιώματα Του Παιδιού <<Κέλετρον  Αγάπη Για Το Παιδί-Δράσεις Για Τον Άνθρωπο>>, που έπαυσε την Λειτουργία του τον Ιούνιο του 2020, άλλα και την προσθήκη νέων, κάνει μία νέα Αρχή, με επανεκκίνηση των Δράσεων του, με Δύναμη και Ορμή.

Μετεξελίσσεται, και διευρύνει τις Θεματικές του, εναρμονιζόμενο πλήρως με τον Ν.4873 από 16/12/2021 ,  <<Προστασία του Εθελοντισμού, Ενίσχυση της Δράσης της Κοινωνίας των Πολιτών, φορολογικά κίνητρα για την ενίσχυση της Κοινωφελούς Δράσης των Ο.Κοι.Π>>, ως Οργάνωση της κοινωνίας των Πολιτών (ΟΚοιΠ).

Επεκτείνει την Γεωγραφική του εμβέλεια, στα όρια της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

Στα πλαίσια της Βιώσιμης Ανάπτυξης, πιστοί στην Διακήρυξη της Χιλιετίας, αναπτύσσει Δράσεις, με επίκεντρο τον ΑΝΘΡΩΠΟ, εστιάζοντας στους τρείς Πυλώνες της, την ΚΟΙΝΩΝΙΑ, την ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, το ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ.

Στον Πυλώνα της ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ,

Διατηρεί και επεκτείνει τις Κοινωνικές υποστηρικτικές του Δράσεις, με εκπαιδευτικά Προγράμματα και προγράμματα Υγείας, με έμφαση στο Παιδί και τον Έφηβο σε κίνδυνο και ανάγκη, στα ασυνόδευτα ανήλικα Προσφυγόπουλα, στην Κακοποιημένη Γυναίκα, στους Μοναχικούς και αβοήθητους με ασθένειες Υπερήλικες, στους Πρόσφυγες και Μετανάστες, στους Ρομά, και γενικά στις Ευάλωτες Κοινωνικές Ομάδες κάτω από τα όρια της Φτώχειας.

Στον Πυλώνα της ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ,

Επικεντρώνει την Δράση του στην ανάπτυξη της Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας με την δημιουργία Κέντρου Στήριξης της Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας, στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, και την συμμετοχή σε επίπεδο Δυτικής Μακεδονίας, ως Εταίρος, σε Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις (ΚΟΙΝΣΕΠ), συναφείς με το αντικείμενο του.

Στον Πυλώνα του ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ,

Με την Μετάβαση στην Καθαρή Ενέργεια, στα πλαίσια της <<Πράσινης Ανάπτυξης>>, με την δημιουργία Ενεργειακών Κοινοτήτων, στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, και την συμμετοχή μας, σε επίπεδο Δυτικής Μακεδονίας, ως Εταίρος, σε Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις (ΚΟΙΝΣΕΠ), συναφείς με το αντικείμενο του.

Διατηρεί, σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Εργατικών Κατοικιών Καστοριάς «Κέλετρον», χώρο 150 τ. μ στον οικισμό των Νέων Εργατικών Κατοικιών Καστοριάς, με παραχώρηση της χρήσης από τον Δήμο Καστοριάς για την υλοποίηση κοινωνικών δράσεων.

Το Κέντρο Δυτικής Μακεδονίας για την Βιώσιμη Ανάπτυξη-<<ΚΕΛΕΤΡΟΝ Αγάπη για το Παιδί-Δράσεις για τον Άνθρωπο>> , προσυπογράφει και δεσμεύεται από το περιεχόμενο του Ν/4873/2021είναι πρωτίστως Ανθρωπιστική Οργάνωση, και εθελοντικός οργανισμός.

Στηρίζεται στους ενεργούς εθελοντές του, πολλαπλών επιστημονικών ειδικοτήτων αλλά και πολλών απλών  ανθρώπων της τοπικής κοινωνίας, οι οποίοι κάνουν καθημερινή «κατάθεση ψυχής» για την υλοποίηση  των δράσεων του οργανισμού μας.

Έπειτα από 2 περίπου χρόνια, Το <<ΚΕΛΕΤΡΟΝ ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ>>, επιστρέφει με ένα ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

Διοργανώνει σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κέλετρον, τριήμερες Πολιτιστικές εκδηλώσεις, Παρασκευή 29 Ιουλίου, Σάββατο 30 Ιουλίου και Κυριακή 31 Ιουλίου, στην Κεντρική Πλατεία των Νέων Εργατικών Κατοικιών, τρείς ημέρες ευγνωμοσύνης προς όλους εσάς, γονείς και παιδιά, εθελοντές, φίλους, δωρητές και υποστηρικτές του Οργανισμού μας. Είναι μία ευκαιρία να βρεθούμε όλοι μαζί, ξανά, και να θυμηθούμε όμορφες μα και συγκινητικές στιγμές από τα χρόνια που πέρασαν. Οι τελευταίες Πολιτιστικές μας εκδηλώσεις, <<ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ>>, πραγματοποιήθηκαν τον Αύγουστο του 2019, πριν το τρομακτικό – τότε – lockdown, τον Μάρτιο του 2020.

Έκτοτε έχουν περάσει 2 ολόκληρα χρόνια και παρά τους περιορισμούς, έχουμε εκπληρώσει πολλές από τις ανάγκες των παιδιών μας. Η αέναη προσπάθεια απέδωσε για ακόμα μία φορά και παραμείναμε κοντά στα παιδιά μας, που μας είχαν ανάγκη περισσότερο από ποτέ. Φροντίσαμε να υιοθετήσουμε νέες τεχνικές επικοινωνίας και εκπλήρωσης των αναγκών, και έτσι τα καταφέραμε! Μα σε αυτή μας την προσπάθεια δεν ήμασταν μόνοι

Ήμασταν όλοι ΜΑΖΙ!

Από το pause της πρώτης ανακοίνωσης για τον covid 19 και το lockdown τον Μάρτιο του 2020, μεταβαίνουμε στο play μίας φυσιολογικότητας που ήταν πολύ οικεία για τις οικογένειες των  παιδιών μας . Την Παρασκευή 29 Ιουλίου, Σάββατο 30 Ιουλίου και Κυριακή 31 Ιουλίου, στην Κεντρική Πλατεία των Νέων Εργατικών Κατοικιών Καστοριάς, θα μεταβούμε μαζί από το pause της ασθένειας, στο play της ΖΩΗΣ.

Θα είμαστε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ!

Με ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ!!

Για περαιτέρω διευκρινήσεις, μπορείτε να απευθυνθείτε στο Εγκαταστάσεις-Γραφεία του Συλλόγου μας( Οδός Χλόης και Συντ Φραντζή 2, περιοχή Χλόη,) Νέες Εργατικές Κατοικίες Καστοριάς, Ώρες 10.00-14.00 πμ η στο  τηλ.2467-0-26388

Στην ιστοσελίδα Keletronpaidi.gr, και στη σελίδα στο f/b Κέλετρον Αγάπη για το παιδί.