ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2018, Παγκόσμια Ημέρα νόσου Alzheimer, θα πραγματοποιηθεί στα πλαίσια του προγράμματος «Φροντίδα για την Τρίτη Ηλικία», ημερίδα με θέμα την άνοια, στις 10:30π.μ., στα ΚΑΠΗ Καστοριάς.

Τα ενεργά μέλη των ΚΑΠΗ και όποιος άλλος επιθυμεί μπορεί να παρευρεθεί, καθώς θα παρουσιασθεί αναλυτικά το θέμα της άνοιας που πλήττει μεγάλο αριθμό ηλικιωμένων ατόμων και θα δοθούν αναλυτικά σημαντικές πληροφορίες για τους φροντιστές που διαδραματίζουν καίριο ρόλο στην καθημερινή φροντίδα αυτών.

Το «Κέλετρον Αγάπη για το Παιδί» από τον Αύγουστο του 2018 υλοποιεί το πρόγραμμα «Φροντίδα για την Τρίτη Ηλικία». Συγκεκριμένα το πρόγραμμα  περιλαμβάνει την ψυχοκοινωνική υποστήριξη των ωφελούμενων, τη μηνιαία παροχή διατακτικών για τρόφιμα και είδη καθαρισμού- προσωπικής υγιεινής μέσω του Κοινωνικού Παντοπωλείου, ενημερωτικές διαλέξεις σε θέματα υγείας, ευεξίας και ασφάλειας, ψυχαγωγικές-πολιτιστικές δραστηριότητες, ψυχαγωγία και γεύματα αγάπης. Από το πρόγραμμα αυτό ωφελούνται πενήντα (50) οικογένειες ηλικιωμένων και 400 ηλικιωμένοι, ενεργά μέλη των ΚΑΠΗ της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς. Στόχος του προγράμματος αυτού είναι η αντιμετώπιση της φτώχιας και του κοινωνικού αποκλεισμού των ατόμων Τρίτης Ηλικίας, με παράλληλο στόχο την ενδυνάμωση της κοινωνικής συνοχής, την κοινωνική ενσωμάτωση και την ευημερία  της συγκεκριμένης κοινωνικής ομάδας

Το πρόγραμμα υλοποιείται με δωρεά από το ΤΙΜΑ Κοινωφελές Ίδρυμα.

 

«Φροντίδα για την Τρίτη Ηλικία»

«Γιατί Ξεχνώ;»

 

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΟΙΑ

Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2018

Ώρα έναρξης: 10:30 π.μ.

ΚΑΠΗ Καστοριάς

Ομιλήτριες: Νανά Αναστασία, Ψυχολόγος

Παυλίδου Αλεξάνδρα, Κοιν. Λειτουργός

Είσοδος Ελεύθερη

 

Δωρεά