1Ο ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟ ΠΑΖΑΡΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΩΝ

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

logo

Kαστοριά, 08-12-2016

 

 

O εθελοντικός οργανισμός «Κέλετρον Αγάπη για το Παιδί», διοργανώνει και φέτος παζάρι καινούργιων και μεταχειρισμένων ειδών. Το παζάρι θα διεξαχθεί, Τρίτη 20, Τετάρτη 21 , Πέμπτη 22 και Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου, από ώρες 10.00-20.30μμ στο αμφιθέατρο της ΠΕ Καστοριάς.

Το παζάρι του «Κέλετρον Αγάπη για το Παιδί», στηρίζεται στην αμιγώς εθελοντική εργασία των στελεχών του και στην αξιοποίηση αντικειμένων που ο καθένας μας μπορεί να μην χρειάζεται πλέον, αλλά που μπορεί να είναι χρήσιμα σε κάποιον άλλον.

Καταπολεμούμε τον καταναλωτισμό, χωρίς όμως να κάνουμε έκπτωση στην ποιότητα των προσφερόμενων ειδών  εφαρμόζοντας τις αρχές της μείωσης / εξοικονόμησης και της επαναχρησιμοποίησης αντικειμένων και υλικών, οι οποίες εφαρμόζονται ήδη εδώ και χρόνια. Πιστεύουμε πως κάθε αντικείμενο ή υλικό μπορεί να αξιοποιηθεί, με πολλά οφέλη στην οικονομία, στο περιβάλλον και στην κοινωνία.

Δεχόμαστε  μεταχειρισμένα η/και καινούργια αντικείμενα που είναι καθαρά και σε καλή κατάσταση.   Τα αντικείμενα αυτά θα προσφερθούν στο παζάρι, μαζί χειροτεχνήματα και γλυκά φτιαγμένα από τους εθελοντές μας και τους φίλους μας.

Αγοράζοντας τα σε χαμηλή τιμή, τους δίνουμε αξία και βοηθάμε ταυτόχρονα το «Κέλετρον Αγάπη για το Παιδί», να συνεχίσει το έργο του.

 

Γιατί?

Για να βοηθήσουμε τα παιδιά του «Κέλετρον Αγάπη για το Παιδί», και την νέα μας Δομή του «Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας», για το 2017,αλλά και για να κάνουμε τις Χριστουγεννιάτικες αγορές μας σε χαμηλές τιμές, μέσα σε ένα όμορφο περιβάλλον, απολαμβάνοντας ροφήματα  και σπιτικές λιχουδιές από τον μπουφέ και παρακολουθώντας ή συμμετέχοντας στις παράλληλες εκδηλώσεις που θα γίνονται στο χώρο του παζαριού. Παράλληλα γνωρίζουμε από κοντά το «Κέλετρον Αγάπη για το Παιδί» και τους ανθρώπους του και προωθούμε την ιδέα της αλληλεγγύης.

 

Πότε?

Τρίτη 20, Τετάρτη 21, Πέμπτη 22 και Παρασκευή  23 Δεκεμβρίου 2016, ώρες 10.00 έως 20.30.

 

Πού?

Στο αμφιθέατρο της ΠΕ (πρώην Νομαρχία) Καστοριάς.

 

Τι να προσφέρετε?

Διακοσμητικά είδη, παιχνίδια, είδη κουζίνας, πίνακες, αξεσουάρ, μικροέπιπλα, μικρές ηλεκτρικές συσκευές, βιβλία, κόμικς, συλλεκτικά αντικείμενα, φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές,  συσκευές τηλεφώνου, τσάντες, ζώνες, κοσμήματα, φο-μπιζού, συσκευασμένα και τυποποιημένα τρόφιμα (πχ κεικ, σπιτικές μαρμελάδες, γλυκά του κουταλιού, κρασί, χυλοπίτες, λάδι) χειροποίητα γλυκά ( κουλουράκια, κουραμπιέδες, μελομακάρονα κλπ).

Συγκέντρωση αντικειμένων:

Στα γραφεία του οργανισμού, Λεωφ. Γουναράδων, Χλόη Καστοριάς, έως 18 Δεκεμβρίου ημέρα Κυριακή (τηλ 2467400039/6936937022) και στους χώρους του παζαριού στις 19/12/2016 ημέρα Δευτέρα, ώρες 18.00-21.00 και τις ώρες λειτουργίας του παζαριού.

 

 

Τί μπορείτε να αγοράσετε?

Χειροποίητα είδη ,  χρηστικά αντικείμενα από το εθελοντικό μας εργαστήρι και ό,τι προσφερθεί με αγάπη από τους καλούς μας φίλους.

 

Τί θα συμβεί εκεί?

Θα τριγυρίζετε ανάμεσα στους πάγκους ψάχνοντας μικρούς θησαυρούς, θα ξεκουράζεστε πίνοντας τον καφέ σας και τρώγοντας ένα γλυκό, θα σκέφτεστε σε ποιους δικούς σας δεν πήρατε κάτι, τσιμπολογώντας μια πίτα και πίνοντας ένα ποτήρι κρασί, Μην ανησυχείτε για τα παιδιά σας, οι εθελοντές μας θα έχουν οργανώσει εργαστήρια για αυτά και ξαφνικά θα γίνονται πράγματα που δεν το περιμένετε.

 

Πώς αλλιώς μπορείτε να βοηθήσετε?

Βοηθώντας στην προετοιμασία, αλλά και στη διεξαγωγή της εκδήλωσης ή προετοιμάζοντας  σπιτικά γλυκά και πίτες που θα διατεθούν τις ώρες της λειτουργίας του παζαριού στους επισκέπτες.

Τί θα βρείτε εκεί?

Αυτά που θα έχουν προσφερθεί, κατασκευαστεί και παρασκευαστεί από τους εθελοντές και τους φίλους του «Κέλετρον Αγάπη για το Παιδί».

 

Στις 23-12-2016 ημέρα Παρασκευή και ώρα 17.00, ο οργανισμός μας σε συνεργασία με τον πολιτιστικό σύλλογο “ΚΕΛΕΤΡΟΝ”, Νέων Εργατικών Κατοικιών διοργανώνει, στο αμφιθέατρο της ΠΕ Καστοριάς,  παράλληλα με το παζάρι αλληλεγγύης  μεγάλη Χριστουγεννιάτικη γιορτή για τα παιδιά του «Κέλετρον Αγάπη για το Παιδί», τα παιδιά των εργατικών κατοικιών, καθώς και όποιο άλλο παιδί επιθυμεί, με δωρεάν είσοδο.