Δελτίο τύπου

Την Τετάρτη 31 Ιουλίου 2019, ο οργανισμός μας «Κέλετρον Αγάπη για το Παιδί», στα πλαίσια του προγράμματος «Φροντίδα για την Τρίτη Ηλικία», πραγματοποίησε την τελευταία διανομή διατακτικών. Παράλληλα και οι 5ο οικογένειες ενισχύθηκαν με ένα επιπλέον ποσό για την αγορά ειδών πρώτης ανάγκης, καθώς και με ποσότητα τροφίμων (ντολμαδάκια), χορηγία της εταιρείας ΠΙΤΕΝΗΣ ΑΒΕΕ, και πάνες ακράτειας, χορηγία της εταιρείας MEGA.

Ο πρόεδρος του οργανισμού, κ. Νικολόπουλος Γεώργιος ενημέρωσε τους ωφελούμενους για τη λήξη του προγράμματος ” Φροντίδα για την Τρίτη Ηλικία” και για τη βιωσιμότητα αυτού το προσεχές από εδώ και πέρα. Επιπλέον ο πρόεδρος και οι εργαζόμενοι έδωσαν σε όλους τις ευχές τους για ένα καλό και ήρεμο καλοκαίρι.

Το «Κέλετρον Αγάπη για το Παιδί» από τον Αύγουστο του 2018 υλοποιεί το πρόγραμμα «Φροντίδα για την Τρίτη Ηλικία». Συγκεκριμένα το πρόγραμμα περιλαμβάνει την ψυχοκοινωνική υποστήριξη των ωφελούμενων, τη μηνιαία παροχή διατακτικών για τρόφιμα και είδη καθαρισμού- προσωπικής υγιεινής μέσω του Κοινωνικού Παντοπωλείου, ενημερωτικές διαλέξεις σε θέματα υγείας, ευεξίας και ασφάλειας, ψυχαγωγικές-πολιτιστικές δραστηριότητες, ψυχαγωγία και γεύματα αγάπης. Από το πρόγραμμα αυτό ωφελούνται πενήντα (50) οικογένειες ηλικιωμένων και περίπου 400 ηλικιωμένοι, ενεργά μέλη των ΚΑΠΗ της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς. Στόχος του προγράμματος αυτού είναι η αντιμετώπιση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού των ατόμων Τρίτης Ηλικίας, με παράλληλο στόχο την ενδυνάμωση της κοινωνικής συνοχής, την κοινωνική ενσωμάτωση και την ευημερία της συγκεκριμένης κοινωνικής ομάδας.

Το πρόγραμμα «Φροντίδα για την Τρίτη Ηλικία», υλοποιείται με αποκλειστική δωρεά του ΤΙΜΑ Κοινωφελούς Ιδρύματος.