ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

logo

             ΚΑΣΤΟΡΙΑ, 27-12-2016

«Παρουσία του «Κέλετρον Αγάπη για το Παιδί», στην Χριστουγεννιάτικη Γιορτή του 7ου Νηπιαγωγείου Καστοριάς»

Ο πρόεδρος του εθελοντικού μας οργανισμού κ. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ Γεώργιος, συνοδευόμενος από υποστηρικτές- εθελοντές μας, είχε την χαρά να παρευρεθεί την 21-12-2016 το απόγευμα, στην υπέροχη Χριστουγεννιάτικη γιορτή του 7ου Νηπιαγωγείου Καστοριάς, κατόπιν ευγενικής πρόσκλησης της Δ/ντριας κας ΜΑΛΕΑ Βασιλικής και των εκπαιδευτικών κας ΣΙΩΜΟΥ Ευανθίας και ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ Ελένης, όπου παρακολούθησαν την εξαιρετική θεατρική παράσταση, από   τους εκπληκτικούς σε ερμηνεία μαθητές του νηπιαγωγείου.

Μετά το πέρας της παράστασης, ο ακούραστος εθελοντής μας Βασίλης, ντυμένος με τη στολή του Αϊ – Βασίλη , μοίρασε στους μικρούς μας φίλους υπέροχα ζαχαρωτά και γλυκίσματα σε καλαίσθητες χριστουγεννιάτικες κάλτσες, δημιουργίες των διοργανωτών, σκορπίζοντας χαρά και χαμόγελα στα παιδιά.

Ο πρόεδρος του οργανισμού μας, είχε την δυνατότητα να ενημερώσει τους γονείς, σε μια κατάμεστη και όμορφα στολισμένη αίθουσα, για τις δράσεις και το έργο του «Κέντρου Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας του «Κέλετρον Αγάπη για το Παιδί», στην Καστοριά, και την νέα μας δομή «Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας» για παιδιά σε κίνδυνο και ανάγκες. Οι εθελοντές μας διένειμαν το νέο ενημερωτικό φυλλάδιο του οργανισμού μας, στα πλαίσια ενημέρωσης –ευαισθητοποίησης της τοπικής κοινωνίας.

Στην συνέχεια τα στελέχη του οργανισμού παρέλαβαν από τους διοργανωτές της εκδήλωσης μεγάλη ποσότητα τροφίμων, που είχε προσφερθεί με γενναιοδωρία από τους γονείς του 7ου Νηπιαγωγείου και 7ου Δημοτικού Σχολείου Καστοριάς, κατόπιν ευγενικής πρωτοβουλίας των Δ/νριών κας ΜΑΛΕΑ Βασιλικής και κας ΛΙΤΗ Μαρίας αντίστοιχα.

Αγαπητοί μας φίλοι και παιδιά

Σας ευχαριστούμε από καρδιάς για την εξαιρετική σας πρωτοβουλία να συλλέξετε και να μας παραδώσετε τρόφιμα με αφορμή τις γιορτές των Χριστουγέννων.

Είναι αλήθεια ότι ζούμε σε έναν κόσμο πολύ διαφορετικό από αυτό που γνωρίσαμε στο παρελθόν. Οι ραγδαίες εξελίξεις αγγίζουν όλες τις πτυχές της καθημερινότητας.

Σήμερα, στη σύγκρουση ανάμεσα στην ψυχρότητα, τον κυνισμό των αριθμών και των συμφερόντων του ανθρώπου, οι αξίες μας για αλληλεγγύη και ανθρωπιά μας προσανατολίζουν σε αυτόν τον μεταβαλλόμενο κόσμο.

Η επιδίωξη της κοινωνικής αλληλεγγύης δεν είναι ελεημοσύνη. Είναι στοιχείο οργάνωσης της κοινωνίας, ανάπτυξης αλλά και ποιότητας ζωής.

Η ενέργεια σας αποτελεί πράξη ύψιστης κοινωνικής αλληλεγγύης από παιδιά για τα παιδιά που έχουν ανάγκες και βρίσκονται σε κίνδυνο κοινωνικού αποκλεισμού.

Είμαστε ευγνώμονες κι ελπίζουμε η κίνηση αυτή να γίνει παράδειγμα και σε άλλα σχολεία, για ανάλογες πρωτοβουλίες.

Τις πιο θερμές ευχαριστίες μας όμως, τις εκφράζουμε και στους γονείς κι εκπαιδευτικούς σας, για τη δική τους στήριξη στην τόσο σημαντική πρωτοβουλία που λάβατε!!

Σήμερα περισσότερο από άλλοτε, έχουμε ανάγκη ο ένας τον άλλον.

Παιδιά μας, όλου του κόσμου τα παιδιά!!

 

Με εκτίμηση

Για το ΔΣ

Ο πρόεδρος

 

Νικολόπουλος Γεώργιος

 

dsc_0630