2

Εθελοντικός Οργανισμός για τα δικαιώματα του Παιδιού                       ΚΑΣΤΟΡΙΑ, 27-10-2015

«ΚΕΛΕΤΡΟΝ ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ»

Δίκτυο Πολιτισμού και Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Λ. Γουναράδων-περιοχή Χλόη Καστοριά

Τηλ.2467400039, 6936937021-22

f: Κέλετρον Αγάπη για το Παιδί

www.keletronpaidi.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ- ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο εθελοντικός οργανισμός “Κέλετρον Αγάπη για το Παιδί” ανακοινώνει την Δημιουργία, στα πλαίσια υλοποίησης των καταστατικών του σκοπών, της Παιδικής Πολιτιστικής Λέσχης ”ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ”, η οποία θα αποτελέσει μια πρωτότυπη πρόταση πολιτιστικής εκπαίδευσης και ψυχαγωγίας για παιδιά 5 εως 12 ετών. Στόχος της είναι η απελευθέρωση της έκφρασης και της δημιουργίας μέσα από την επαφή των παιδιών με νέες και παραδοσιακές μορφές τέχνης, καθώς και την ευαισθητοποίηση απέναντι σε θέματα κοινωνικού προβληματισμού και περιβάλλοντος.

Η παιδική πολιτιστική Λέσχη “ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ” θα παρέχει σε κατάλληλα εξοπλισμένους και διαμορφωμένους χώρους εβδομαδιαία σεμινάρια για παιδιά απο εξειδικευμένους εθελοντές επαγγελματίες, ενώ παράλληλα θα πραγματοποιεί σε τακτά χρονικά διαστήματα εκδρομές και αφιερώματα. Στόχος η διοργάνωση κατά την διάρκεια του έτους μεγάλων πολιτιστικών γεγονότων για παιδιά, όπως εκθέσεις και φεστιβάλ ευαισθητοποίησης , προβάλλοντας σύγχρονα έργα από επαγγελματίες εθελοντές καλλιτέχνες και παδιά , μέσα απο τα αποτελέσματα των εργαστηρίων κατά την διάρκεια του έτους.

Το ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ που πρόκειται να δημιουργηθεί, στα πλαίσια της παιδικής πολιτιστικής Λέσχης “ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ”, θα είναι ένας χώρος για όλα τα παιδιά, με πολλές δημιουργικές και ψυχαγωγικές συλλογικές δραστηριότητες και πρωτοβουλίες για τον ελεύθερο χρόνο τους. Τα πρωινά θα φιλοξενεί σχολικές τάξεις απο τα σχολεία του Νομού Καστοριάς, όπου θα μπορούν να παρακολουθούν εκπαιδευτικά βιωματικά προγράμματα, να δανείζονται βιβλία από την υπο δημιουργία Δανειστική Βιβλιοθήκη-Ταινιοθήκη, να λαμβάνουν μέρος σε καλλιτεχνικές δραστηριότητες, σε ομαδικά παιδαγωγικά παιχνίδια για τα δικαιώματα του παιδιού και σε οικολογικές πρωτοβουλίες. Τα απογεύματα τα παιδιά θα μπορούν ελεύθερα να επισκεφθούν τον χώρο και να δανειστούν ένα βιβλίο, να σερφάρουν με ασφάλεια στο διαδίκτυο, να συμμετάσχουν σε συλλογικές δραστηριότητες και ομάδες ενδιαφερόντων, να βρούν βοήθεια στα μαθήματα τους από εθελοντές εκπαιδευτικούς και επιστήμονες, να παίξουν επιτραπέζια παιχνίδια.

Επίσης ανάλογα με το πρόγραμμα της εβδομάδας θα οργανώνονται προβολές ταινιών, πληροφόρηση για θέματα περιβάλλοντος και ανακύκλωσης, προαγωγή υγείας, πρόληψη της αντιμετώπισης των ναρκωτικών και της σχολικής βίας, συζήτησεις, δράσεις, ομάδες ανάγνωσης, παιχνίδι χαμένου θησαυρού, εργαστήρια και εκθέσεις φωτογραφίας, ζωγραφικής χειροτεχνημάτων.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για όλα τα παιδιά

Με δωρεάν κάρτα μέλους

Οι ώρες λειτουργίας θα είναι καθημερινά από τις 9.30 το πρωί έως 7.30 το απόγευμα.

Με εκτίμηση για το Δ.Σ

Για το Δ.Σ

Ο Πρόεδρος

Νικολόπουλος Γεώργιος