Στα πλαίσια της δημιουργικής ομάδας «Το δικό μας μπαξεδάκι- Μικροί κηπουροί σε δράση», που λειτουργεί στο Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας “Μια ζεστή Αγκαλιά για το Παιδί”, αλλά και με την ευκαιρία του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, τα παιδιά μας είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε  επαφή με την φύση, φτιάχνοντας το δικό τους μπαξεδάκι στους Δημοτικούς Λαχανόκηπους, στον χώρο των Νέων Εργατικών Κατοικιών Καστοριάς. Παράλληλα, να αναπτύξουν την οικολογική και περιβαλλοντική τους συνείδηση, μέσα από εποικοδομητικές συζητήσεις που έγιναν σχετικά με την ορθή χρήση του νερού και την σημαντικότητα του σε μια καλλιέργεια. Οι μαθητές έμαθαν να ξεχωρίζουν τα λαχανικά, παρατηρώντας τα γειτονικά μπαξεδάκια, ενώ κατανόησαν την σωστή χρήση του νερού σε μια καλλιέργεια. Μιλήσαμε για τα εργαλεία με τα οποία φυτεύουμε, αλλά και περιποιόμαστε το μπαξεδάκι μας!

Χωρίς τίτλο

Χωρίς τίτλο2

Έπειτα, πήραν τα εργαλεία και με σωστή καθοδήγηση φύτεψαν τις δικές τους ντομάτες, μελιτζάνες, πιπεριές, λαχανικά τα οποία έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στην Μεσογειακή Διατροφή του Προγράμματος μας!!!

Θα έχετε νεώτερα με την πρώτη σοδειά μας!!!

Χωρίς τίτλο3!

Το πρόγραμμα “Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας: “Μια ζεστή Αγκαλιά για το Παιδί” υλοποιείται από τον Εθελοντικό Οργανισμό για τα Δικαιώματα του Παιδιού “Κέλετρον Αγάπη για το Παιδί” με ιδρυτική δωρεά από το ίδρυμα “Σταύρος Νιάρχος” και την υποστήριξη του Oμίλου Εταιριών T.A.P. -A.G. .