Δελτίο τύπου

Την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2018, στις 15:45 μ.μ., πραγματοποιήθηκε η τέταρτη διανομή διατακτικών του προγράμματος «Φροντίδα για την Τρίτη Ηλικία» από τον οργανισμό μας «Κέλετρον Αγάπη για το Παιδί». Στη τέταρτη διανομή ωφελήθηκαν οι υπόλοιπες 25 οικογένειες από τις 50 που έχουν ενταχθεί συνολικά στο πρόγραμμα.

Παράλληλα με τη διανομή των διατακτικών, διοργανώθηκε ημερίδα με θέμα «Τραυματισμοί στην Τρίτη Ηλικία- Αντιγριπικό Εμβόλιο» στο χώρο του προγράμματος «Φροντίδα για την Τρίτη Ηλικία». Το θέμα ανέλυσε ο κ. Σαχινίδης Ιωάννης, Νοσηλευτής. Οι παρευρισκόμενοι στο τέλος της ομιλίας απηύθυναν ερωτήσεις στον κ. Σαχινίδη.

Το «Κέλετρον Αγάπη για το Παιδί» από τον Αύγουστο του 2018 υλοποιεί το πρόγραμμα «Φροντίδα για την Τρίτη Ηλικία». Συγκεκριμένα το πρόγραμμα  περιλαμβάνει την ψυχοκοινωνική υποστήριξη των ωφελούμενων, τη μηνιαία παροχή διατακτικών για τρόφιμα και είδη καθαρισμού- προσωπικής υγιεινής, ενημερωτικές διαλέξεις σε θέματα υγείας, ευεξίας και ασφάλειας, ψυχαγωγικές-πολιτιστικές δραστηριότητες, ψυχαγωγία και γεύματα αγάπης. Από το πρόγραμμα αυτό ωφελούνται πενήντα (50) οικογένειες ηλικιωμένων και περίπου 400 ηλικιωμένοι, ενεργά μέλη των ΚΑΠΗ της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς. Στόχος του προγράμματος αυτού είναι η αντιμετώπιση της φτώχιας και του κοινωνικού αποκλεισμού των ατόμων Τρίτης Ηλικίας, με παράλληλο στόχο την ενδυνάμωση της κοινωνικής συνοχής, την κοινωνική ενσωμάτωση και την ευημερία  της συγκεκριμένης κοινωνικής ομάδας

Ο οργανισμός μας επιθυμεί να ευχαριστήσει θερμά, τον κ. Σαχινίδη Ιωάννη, Νοσηλευτή, που βρέθηκε κοντά μας.

Το πρόγραμμα «Φροντίδα για την Τρίτη Ηλικία», υλοποιείται με αποκλειστική δωρεά του ΤΙΜΑ Κοινωφελούς Ιδρύματος.