ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2018, ο οργανισμός «Κέλετρον Αγάπη για το Παιδί», θα πραγματοποιήσει στα πλαίσια του προγράμματος «Φροντίδα για την Τρίτη Ηλικία», εκδήλωση – αφιέρωμα, στις 16:30 μ.μ., στα ΚΑΠΗ Καστοριάς, για να γιορτάσουμε όλοι μαζί τη Παγκόσμια Ημέρα Ηλικιωμένων.

Προσκαλούμε τα ενεργά μέλη των ΚΑΠΗ και όποιον άλλον επιθυμεί να βρίσκονται κοντά μας.  Στα πλαίσια της εκδήλωσης ο πρόεδρος του οργανισμού θα απευθύνει μήνυμα – χαιρετισμό για την παγκόσμια ημέρα της τρίτης ηλικίας και θα κάνει μία σύντομη παρουσίαση  το προγράμματος  «Φροντίδα για την Τρίτη Ηλικία». Κοντά μας για τη ψυχαγωγία όλων, θα βρίσκονται οι χορωδίες του πολιτιστικού συλλόγου «Βασίλειος Δόικος» υπό τη διεύθυνση της κας  Ναταλίας Σέροβας-Χωλοπούλου, η μεικτή χορωδία της «Καστοριανής Συμφωνίας» υπό τη διεύθυνση της κας Ιωάννας Γαλάνη και τα παιδιά του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας του οργανισμού μας, στα πλαίσια πραγματοποίησης διαγενεακού προγράμματος.

Το «Κέλετρον Αγάπη για το Παιδί» από τον Αύγουστο του 2018 υλοποιεί το πρόγραμμα «Φροντίδα για την Τρίτη Ηλικία». Συγκεκριμένα το πρόγραμμα  περιλαμβάνει την ψυχοκοινωνική υποστήριξη των ωφελούμενων, τη μηνιαία παροχή διατακτικών για τρόφιμα και είδη καθαρισμού- προσωπικής υγιεινής, ενημερωτικές διαλέξεις σε θέματα υγείας, ευεξίας και ασφάλειας, ψυχαγωγικές-πολιτιστικές δραστηριότητες, ψυχαγωγία και γεύματα αγάπης. Από το πρόγραμμα αυτό ωφελούνται πενήντα (50) οικογένειες ηλικιωμένων και περίπου 400 ηλικιωμένοι, ενεργά μέλη των ΚΑΠΗ της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς. Στόχος του προγράμματος αυτού είναι η αντιμετώπιση της φτώχιας και του κοινωνικού αποκλεισμού των ατόμων Τρίτης Ηλικίας, με παράλληλο στόχο την ενδυνάμωση της κοινωνικής συνοχής, την κοινωνική ενσωμάτωση και την ευημερία  της συγκεκριμένης κοινωνικής ομάδας.

 

 

Το πρόγραμμα «Φροντίδα για την Τρίτη Ηλικία», υλοποιείται με αποκλειστική δωρεά του ΤΙΜΑ Κοινωφελούς Ιδρύματος.