Ο “Εθελοντικός Οργανισμός Κέλετρον Αγάπη για το παιδί” οφείλει ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους εσάς τους φίλους, εθελοντές, συνεργάτες άντρες, γυναίκες και παιδιά, οργανώσεις, σχολεία, συλλόγους, και εταιρείες που στη διάρκεια του 2014-2015 δώσατε νόημα στην κοινωνική αλληλεγγύη και το αίσθημα δικαιοσύνης που χρειάζεται η κοινωνία μας για να προοδεύσει, παρά την οικονομική κρίση και αβεβαιότητα που πλήττει τους περισσότερους. Σας ευχαριστούμε που στηρίξατε τις Δράσεις του “Κέλετρον Αγάπη για το παιδί”.

Ο ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΕΝΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗΣ ΓΙΑ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΚΤΙΜΗΣΗΣ ΠΟΥ ΝΙΩΘΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ.

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΘΙΚΗ ΚΑΙ ΥΛΙΚΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΕΙΞΑΤΕ.

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2014-ΜΑΪΟΣ 2015

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ

Η ΔΡΑΣΗ ΜΑΣ

 • Με πρόσκληση του προέδρου μας τον Οκτώβριο του 2013 επισκέφτηκε την πόλη μας το πολυϊατρείο ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ του “Χαμόγελου του Παιδιού” και εξέτασε προληπτικά 350 παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας του νομού μας.

Με την έναρξη λειτουργίας του εθελοντικού μας οργανισμού, με την ολόθερμη υποστήριξη των εθελοντών μας και την αμέριστη συμπαράσταση όλων εσάς, των Καστοριανών συμπολιτών μας, ολοκληρώσαμε με απόλυτη επιτυχία, στο μέτρο των δυνατοτήτων μας, την πρωτοβουλία μας κοινωνικής αλληλεγγύης “Γίνε Νονός κι εσύ αυτό το Πάσχα” για την στήριξη υλική και ηθική 177 οικογενειών με 298 παιδιά στον Νομό Καστοριάς και σε χωριά του Νομού Φλώρινας (Λέχοβο, Σκλήθρο, Αετό), με την φιλοδοξία να κάνουμε πράξη το σύνθημα “όλοι για έναν και ένας για όλους” – “κανένας μόνος του στην κρίση”. Τα χαρούμενα χαμόγελα των παιδιών, που δέχτηκαν με αγάπη τα δώρα τους, μας έδωσε το κουράγιο να συνεχίσουμε πιο δυνατοί.

   • Στις 11-4-2014 (Μ. Σάββατο), ο οργανισμός μας πραγματοποίησε μεγάλη διανομή ρούχων, παιχνιδιών, τροφίμων, που δώρησαν οι συμπολίτες μας στη δράση “Γίνε Νονός κι εσύ αυτό το Πάσχα”.

   • Στις 2/5-05-2014 ο οργανισμός μας συμμετείχε με stand στην 39η Διεθνή Έκθεση Γούνας Καστοριάς στα πλαίσια ενημέρωσης – ευαισθητοποίησης.

   • Στις 26-06-2014 και στις 2-07-2014 ο οργανισμός μας πραγματοποίησε συναντήσεις ενημέρωσης – ευαισθητοποίησης στο ξενοδοχείο Esperos Palace και στο αμφιθέατρο της Π.Ε Καστοριάς με φορείς, συλλόγους του Ν. Καστοριάς.

   • Στις 5-07-2014, μέλη – εθελοντές – υποστηρικτές, επισκεφτήκαμε το Δασύλιο Μεσοποταμίας, καθώς και το Δημοτικό σχολείο Μεσοποταμίας, σε εκδήλωση του Συλλόγου Γυναικών Μεσοποταμίας (θεατρική παράσταση), για ενημέρωση – ευαισθητοποίηση, σχετικά με το έργο του οργανισμού μας.

   • Στις 6-07-2014 ο οργανισμός μας πραγματοποίησε μουσική συναυλία, με την Λιζέτα Καλημέρη, στο Λιμναίο Οικισμό με μεγάλη επιτυχία.

   • Το χρονικό διάστημα Ιουνίου – Ιουλίου και Αυγούστου 2014 τα μέλη – φίλοι και εθελοντές μας εργάστηκαν με ενθουσιασμό για την ολοκλήρωση των γραφείων -αποθήκης μας στη Λ. Γουναράδων, Χλόη – Καστοριάς.

   • Τον μήνα Σεπτέμβριο – ως μέσα Οκτωβρίου 2014, πραγματοποιήσαμε με πολύ μεγάλη επιτυχία τη “δράση συγκέντρωσης σχολικών ειδών, με την ολόθερμη συμμετοχή των βιβλιοπωλείων του Νομού μας και σχολικών μονάδων, για των εφοδιασμό των παιδιών του “Ανοιχτού – Δημιουργικού Σχολείου Καστοριάς” (κοινωνικό φροντιστήριο του οργανισμού μας).

   • Τέλος Σεπτεμβρίου – Αρχές Οκτωβρίου 2014 ξεκίνησε η ίδρυση και λειτουργία του κοινωνικού μας φροντιστηρίου, του πρώτου και μοναδικού στον Νομό Καστοριάς, με την συμμετοχή 25 παιδιών, από τα συνολικά 135 παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας, που υπερασπίζεται και φροντίζει ο Οργανισμός μας.

   • Το χρονικό διάστημα από 24/30 Σεπτεμβρίου 2014, μέλη και εθελοντές μας ανέπτυξαν δράση ενημέρωσης – ευαισθητοποίησης, με περίπτερο του οργανισμού μας, στη μεγάλη Εμποροπανύγηρη του Άργους Ορεστικού, πραγματοποιώντας παράλληλα με μεγάλη επιτυχία, λαχειοφόρο αγορά, για την οικονομική ενίσχυση του οργανισμού μας.

   • Στις 20-11-2014, ο πρόεδρος του οργανισμού μας παραχώρησε συνέντευξη τύπου στα Μ.Μ.Ε της πόλης μας, για την “Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα των Παιδιών”, καθώς και επισκέψεις σε σχολικές μονάδες του Νομού μας, στα πλαίσια ενημέρωσης για το έργο του οργανισμού μας.

   • Το χρονικό διάστημα από 12-12-2014 ως και 01-01-2015, ο εθελοντικός μας οργανισμός, πραγματοποίησε το 1ο Χριστουγεννιάτικο παζάρι του στο χώρο του Εμπορικού Κέντρου Καστοριάς.

   • Την 21,22,24 και 31-12-2014 ο οργανισμός μας πραγματοποίησε την πρώτη μεγάλη διανομή ρούχων, τροφίμων, σχολικών ειδών και παιχνιδιών, σε 70 υποστηριζόμενες οικογένειες του Νομού Καστοριάς, με 145 ανήλικα παιδιά, στα Γραφεία – Αποθήκες μας (Λ. Γουναράδων).

   • Στις 23-12-2014 οργάνωσε στον χώρο των γραφείων του Πολιτιστικού Συλλόγου “Κέλετρον” (στις Εργατικές Κατοικίες Καστοριάς), μεγάλη Χριστουγεννιάτικη γιορτή για τα παιδιά των Εργατικών Κατοικιών Καστοριάς (οικισμοί Ι και ΙΙ), με διανομή 135 παιχνιδιών σε ισάριθμα παιδιά, σε συνεργασία με την σύλλογο “Κέλετρον”, στα πλαίσια της στήριξης Ευπαθών Κοινωνικών ομάδων, με την ευγενική συμμετοχή εθελοντών κλόουν, καθώς και την παρουσία της Πολυφωνικής Ορχήστρας του Αγίου Νικάνορα – Χλόης.

   • Στις 27-12-2014, στο Εμπορικό Κέντρο Καστοριάς, στο χώρο πραγματοποίησης του 1ου Χριστουγεννιάτικου Bazaar, ο πρόεδρος του Εθελοντικού μας Οργανισμού, παραχώρησε συνέντευξη Τύπου στα Μ.Μ.Ε της πόλης μας, με την παρουσία πολλών φίλων – μελών – εθελοντών, παρουσιάζοντας το ημερολόγιο – βιβλίο του οργανισμού μας, 70 σελίδων, έργο των εθελοντριών Ψυχολόγων και της Κοινωνικής Λειτουργού, με θέματα που αφορούν την ψυχοκοινωνική ανάπτυξη των παιδιών, από τη γέννηση ως την ενηλικίωση τους, με την ευγενική χρηματοδότηση ανώνυμου συμπολίτη μας. Επίσης παρουσίασε τον δίσκο “Αγάπη” , μουσικό λογότυπο του οργανισμού μας, πνευματική δημιουργία των Καστοριανών ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗ Β. και ΔΕΜΙΡΤΖΙΔΟΥ Α., που κάνουν μουσική καριέρα στην Αγγλία.

   • Στις 28-12-2014, με πρωτοβουλία των Προέδρων και των Διοικητικών Συμβουλίων των ποδοσφαιρικών ομάδων Α.Γ. Σύλλογος Καστοριάς – Αθλητικός Όμιλος Κάστωρ, διεξήχθη, σε αντίξοες καιρικές συνθήκες (χιονόπτωση), στα πλαίσια της κοινωνικής αλληλεγγύης, που χαρακτηρίζει την μεγάλη αθλητική μας οικογένεια, ποδοσφαιρικός αγώνας, για την οικονομική ενίσχυση των σκοπών και των δράσεων του οργανισμού μας,

   • Στις 31-12-2014 ο οργανισμός μας πραγματοποίησε σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο “Κέλετρον”, στα γραφεία του στις Νέες Εργατικές Κατοικίες, “Γεύμα Αγάπης”, με την συμμετοχή ορχήστρας, σε περίπου 100 άνεργους συμπολίτες μας, της πόλης της Καστοριάς, με τις οικογένειες τους.

   • Τους μήνες Φεβρουάριο – Μάρτιο του 2015, μέλη – εθελοντές – υποστηρικτές μας, λειτούργησαν με επιμονή και ζήλο, τα γραφεία – αποθήκες του οργανισμού μας, σε καθημερινή βάση, από το πρωί ως το βράδυ, όλη την εβδομάδα, για να γίνει δυνατή η υλοποίηση των δράσεων μας (Λειτουργία Ψυχοκοινωνικής Υπηρεσίας – Κοινωνικό Παντοπωλείο – Κοινωνικό Φροντιστήριο), όπως φυσικά πράττουν μέχρι και σήμερα.

   • Το χρονικό διάστημα από 3-4-2015 ως και 11-4-2015, ο οργανισμός μας πραγματοποίησε στο ξύλινο σπιτάκι, απέναντι από την Π.Ε Καστοριάς, στη Λ. Κύκνων, το 2ο Πασχαλινό Παζάρι του, με τίτλο “Γίνε Νονός κι εσύ αυτό το Πάσχα”, με μεγάλη επιτυχία.

   • Το χρονικό διάστημα 6-9 Μαϊου 2015, ο οργανισμός μας βρέθηκε στην “40η Διεθνή Έκθεση Γούνας Καστοριάς”, με καλαίσθητο περίπτερο, που του παραχωρήθηκε ευγενικώς από τους διοργανωτές της έκθεσης και δόθηκε η ευκαιρία της ενημέρωσης των εκθετών και των επισκεπτών της έκθεσης, για το έργο και τις παρεχόμενες υπηρεσίες του οργανισμού μας, καθώς και της ευαισθητοποίησης της κοινωνίας σε κρίσιμα κοινωνικά προβλήματα, που ταλανίζουν την πατρίδα μας και ιδίως την τοπική κοινωνία της Καστοριάς, με την τεράστια κρίση στον κλάδο της Γουνοποϊίας, που έχουν ανυπολόγιστες επιπτώσεις στα παιδιά και τους νέους μας, καθώς και στις οικογένειες τους. Ο πρόεδρος του οργανισμού παραχώρησε συνέντευξη τύπου σε τηλεοπτικό Σταθμό της πόλης μας.

   • Στις 17-5-2015, ο εθελοντικός μας οργανισμός, πήρε μέρος στο “Run Greece Καστοριάς”, όπου με απόφαση των διοργανωτών του, Π.Ε Καστοριάς, Δήμου Καστοριάς, Γραφείο ΣΕΓΑΣ Δυτικής Μακεδονίας, με μεγάλο χορηγό την WIND τηλεπικοινωνίες, βραβεύτηκε για τις κοινωνικές του Υπηρεσίες και το έργο του παρέχει στα ανήλικα παιδιά του Νομού μας. Τρεις χιλιάδες συμπολίτες μας, έτρεξαν τιμητικά για το “Κέλετρον Αγάπη για το παιδί”, με το λογότυπο του οργανισμού μας, στις αθλητικές τους εμφανίσεις. Στον οργανισμό μας επιδόθηκε χρηματική ενίσχυση 1500 ευρώ, για την ενίσχυση των δράσεων του.

Στη διάρκεια του 2014 – 2015 πραγματοποιήσαμε μαθήματα, στηρίξαμε υλικά και ψυχολογικά, τις υποστηριζόμενες οικογένειες και τα ανήλικα παιδιά τους, συγκεντρώσαμε τρόφιμα, βιβλία, γραφική ύλη, ρούχα, παπούτσια, παιχνίδια και είδη πρώτης ανάγκης, οργανώσαμε εκδηλώσεις, παιδότοπο, κάναμε μαθησιακή υποστήριξη (κοινωνικό φροντιστήριο), σε παιδιά Γυμνασίου – Λυκείου, και όλα αυτά δε θα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν χωρίς την συγκινητική υπερπροσπάθεια των μελών – εθελοντών – υποστηρικτών – δωρητών μας (φυσικά πρόσωπα και εταιρείες), οι οποίοι πραγματικά με ζήλο και αυταπάρνηση έκαναν “κατάθεση ψυχής” για την υλοποίηση των δράσεων μας.

Αναλυτική παρουσίαση θα υπάρξει στην ηλεκτρονική σελίδα μας με την ονομασία www.keletronpaidi.gr, την οποία πολύ σύντομα θα “ανεβάσουμε” στο διαδύκτιο και θα εμφανίζονται στην κατηγορία “Τα νέα μας”, μαζί με φωτογραφικό υλικό και κείμενα, όπως και αναλυτικά τα ονόματα των εθελοντών – φίλων – υποστηρικτών και δωρητών (φυσικά πρόσωπα και εταιρείες).

Στον απολογισμό αυτό παρουσιάζουμε συνοπτικά τη δουλειά των εθελοντών και φίλων – υποστηρικτών που συμμετείχαν σε αυτή την προσπάθεια, καθώς και όσων μας στήριξαν με κάθε τρόπο (υλικές και χρηματικές δωρεές).

 • Ομάδα Εκπαιδευτικών (Κοινωνικό Φροντιστήριο) με εβδομαδιαία προσφορά μαθημάτων (Αρχαία Ελληνικά, Γλώσσα, Μαθηματικά, Φυσική, Χημεία) – 7 εθελόντριες.

 • Ψυχολογική και Κοινωνική Υποστήριξη – 3 εθελόντριες.

 • Νομική Υποστήριξη – 3 εθελοντές.

 • Ιατρική και Φαρμακευτική Υποτήριξη – 9 εθελοντές.

 • Μεταφραστική Υποστήριξη – 3 εθελοντές.

Χορηγοί:

 • Προμήθειες τροφίμων – 65 φίλοι και υποστηρικτές.

 • Ρούχα, παπούτσια, ιματισμός – 65 φίλοι και υποστηρικτές.

 • Χρηματικά ποσά – 160 δωρητές και 19.297,50 ευρώ.

 • Δωρεές στη μνήμη: 4 φίλοι με το ποσό των 250 ευρώ.

 • Γραφική ύλη, βιβλία, παιχνίδια – 18 φίλοι και υποστηρικές.

 • Προσφορά βιβλίων – 4 εθελοντές – υποστηρικτές.

 • Διαδικτυακή υποστήριξη εκδηλώσεων – 3 εθελοντές – υποστηρικτές,

 • Επικοινωνιακή υποστήριξη – 2 εθελοντές – υποστηρικτές

 • Γραφιστικά εντύπων – 2 εθελοντές – υποστηρικτές.

 • Συμμετοχή σε Χριστουγεννιάτικα και Πασχαλινά bazaar 44 εθελοντές.

 • Συνεργασίες: 8 φορείς Δημοσίου και Ιδιωτικοί

 • Ηλεκτρονικοί υπολογιστές και έπιπλα γραφείου – 4 εθελοντές – υποστηρικτές και εταιρείες.

 • Ανοιχτές εκδηλώσεις με πρόσκληση σε φίλους: 6

 • Συμμετοχή μελών του “Κέλετρον Αγάπη για το παιδι” σε 5 σεμινάρια – εκδηλώσεις.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ

ΕΣΟΔΑ:

 • 160 Δωρητές με σύνολο ποσού χρηματικών δωρεών 19.297,50 ευρώ.

 • Από λαχειοφόρο αγορά 2014, έσοδα 840 ευρώ.

 • Από κουπόνια οικονομικής ενίσχυσης 2015, έσοδα 890 ευρώ.

 • Έσοδα από Χριστουγεννιάτικο και Πασχαλινό παζάρι 2015, 680 ευρώ.

 • Έσοδα από “Κουμπαράδες Αγάπης” 650,80 ευρώ.

 • Σύνολο εσόδων 2014-2015: 22.348,30 ευρώ.

ΕΞΟΔΑ:

 • Σύνολο εξόδων 2014-2015: 21.599,10 ευρώ.

 • Έσοδα ταμείου (υπόλοιπο): 749,20 ευρώ.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΧΡΗΣΗΣ 2014 (11/4/2014 – 31/12/2014)

ΕΣΟΔΑ                                                                                          ΕΞΟΔΑ

ΔΩΡΕΕΣ ΜΕΛΩΝ                                    13.267,00                                            ΕΝΟΙΚΙΑ                              2.300,00

ΕΙΣΗΤΗΡΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ               3.985,00                                              ΕΞΟΔΑ ΗΛΕΚΤΡΟΔΟΤΗΣΗΣ –

                                                                                                                                          ΔΕΗ                                           264,34

ΛΙΑΝΙΚΕΣ ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΤΑΜΕΙΑΚΗΣ                                                              ΕΞΟΔΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ           1.066,32

ΤΩΝ ΠΑΖΑΡΙΩΝ                                            582,50

ΛΑΧΝΟΙ ΚΑΙ ΚΟΥΠΟΝΙΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ                           1.463,00                                      ΚΑΥΣΙΜΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ        1.541,00

                                                                                                                                              ΛΟΙΠΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ                          10.971,99

ΣΥΝΟΛΟ ΕΣΟΔΩΝ                           19.297,50                           ΣΥΝΟΛΟ ΕΞΟΔΩΝ             16.143,65

Το 78% των εσόδων κατευθύνθηκε στην κάλυψη κοινωνικών αναγκών των υποστηριζόμενων οικογενειών και την ανάπτυξη των δράσεων του οργανισμού μας.

Το 22% κατευθύνθηκε για την κάλυψη λειτουργικών εξόδων και την ολοκλήρωση των υποδομών των γραφειακών χώρων – αποθήκης του οργανισμού μας.

Η εργασία των μελών – φίλων – υποστηρικτών, παρέχεται εθελοντικά (δωρεάν) και καλύπτονται μόνο τα έξοδα μετακίνησης και διατροφής των εθελοντών, για την υλοποίηση των δράσεων του οργανισμού μας.

Απευθύνουμε προκαταβολικά πολλές ευχαριστίες στους φίλους και φίλες που ενδέχεται να καταθέσουν χρήματα στον τραπεζικό λογαριασμό του “Κέλετρον Αγάπη για το παιδί”.

Ο αριθμός λογαριαμού μας στην Τράπεζα Πειραιώς είναι: 5248-072344-758

ΙΒΑΝ: GR 54 0172 2480 0052 4807 2344 758.

Θερμή παράκληση, οι μελλοντικοί καταθέτες – δωρητές – υποστηρικτές, να γράφετε το όνομα σας στις καταθέσεις ώστε να σας στέλνουμε την απόδειξη.

Ο εθελοντικός μας οργανισμός “Κέλετρον Αγαπη για το παιδί”, έχει ως αποκλειστικό στόχο τη διαφάνεια και την επικοινωνία των εθελοντών και όσων στηρίζουν τις δράσεις μας. Πιστεύουμε στη μικρή ή μεγαλύτερη συμμετοχή που καθένας μπορεί να προσφέρει ανάλογα με τις δυνατότητες και την επιθυμία του, στις πρακτικές ιδέες, στις συνεργασίες που οικοδομούν την εμπιστοσύνη στη συλλογικότητα, στις πρωτοβουλίες που ευαισθητοποιούν και διευρύνουν τον κύκλο των φίλων. Το “Κελετρον Αγάπη για το παιδί” δεν έχει ποτέ επιδοτηθεί από το κράτος. Είναι μια εθελοντική κοινωνική οργάνωση – οργανισμός που στηρίζεται αποκλειστικά στην οικονομική συνδρομή των μελών και των φίλω του.

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΑΣ!!!

ΜΕ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ!!