logo11169936_884016181644360_3376570232157795397_n


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Έναρξη συνεργασίας της «CleanHands» και του «Κέλετρον Αγάπη για το Παιδί»

Την 23-11-2015 στελέχη της Cleanhands επισκέφθηκαν  τα γραφεία – αποθήκες του οργανισμού μας, στα πλαίσια της έναρξης συνεργασίας μεταξύ των δύο οργανισμών.

Η Cleanhands είναι αδειοδοτημένη αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία με κύρια δραστηριότητα τη συλλογή, την επεξεργασία και τη διάθεση χρησιμοποιημένων σαπουνιών από ξενοδοχεία, για δωρεάν χρήση σε κοινωνικούς φορείς που έχουν ανάγκη από βασικά είδη ατομικής υγιεινής. Η εταιρεία ιδρύθηκε το 2012, είναι στελεχωμένη από τεχνικούς εξειδικευμένους στην τεχνολογία των σαπουνιών. Πιο συγκεκριμένα, όταν τα σαπούνια έχουν χρησιμοποιηθεί τόσο ώστε να είναι πια ακατάλληλα για χρήση, αντί να ακολουθήσουν την διαδικασία των απορριμμάτων, με τις γνωστές σε όλους μας περιβαλλοντικές συνέπειες, συλλέγονται για να καλύψουν κοινωνικές ανάγκες. Ταυτόχρονα, με αυτού του είδους την αξιοποίηση (επαναχρησιμοποίηση) συμμετέχουν στην ανακύκλωση και μάλιστα με πρόγραμμα (GreenSoap) διαλογής στην πηγή, που ωθεί στη μείωση των απορριμμάτων που καταλήγουν στους Χ.Υ.Τ.Α. (Χώρος Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων).

Στα πλαίσια της συνεργασίας παραδόθηκε στον οργανισμό μας ποσότητα επεξεργασμένων- ανακυκλωμένων σαπουνιών από την CleanHands για την διάθεση τους σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες της Π. Ε Καστοριάς , ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων.

 

κελετρον