Το «Κέλετρον Αγάπη για το Παιδί»  στα πλαίσια υλοποίησης του προγράμματος «Φροντίδα για την Τρίτη Ηλικία», είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την έναρξη  ομάδας “Υποστήριξης Φροντιστών”, η οποία θα πραγματοποιείται από την ψυχοκοινωνική υπηρεσία του προγράμματος, στο χώρο του ΚΑΠΗ Καστοριάς.

Για δηλώσεις συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην υπεύθυνη του ΚΑΠΗ Καστοριάς, κα Μελλίδου Ελένη  ή στο τηλέφωνο 2467022309, Νανά Αναστασία (Ψυχολόγος) & Παυλίδου Αλεξάνδρα (Κοινωνική λειτουργός), μέχρι τις 8 Μαρτίου 2019.

Η ομάδα είναι διαθέσιμη προς όλους τους πολίτες και η συμμετοχή είναι δωρεάν.

Το «Κέλετρον Αγάπη για το Παιδί» από τον Αύγουστο του 2018 υλοποιεί το πρόγραμμα «Φροντίδα για την Τρίτη Ηλικία». Συγκεκριμένα το πρόγραμμα  περιλαμβάνει την ψυχοκοινωνική υποστήριξη των ωφελούμενων, τη μηνιαία παροχή διατακτικών για τρόφιμα και είδη καθαρισμού- προσωπικής υγιεινής μέσω του Κοινωνικού Παντοπωλείου, ενημερωτικές διαλέξεις σε θέματα υγείας, ευεξίας και ασφάλειας, ψυχαγωγικές-πολιτιστικές δραστηριότητες, ψυχαγωγία και γεύματα αγάπης. Από το πρόγραμμα αυτό ωφελούνται πενήντα (50) οικογένειες ηλικιωμένων και περίπου 400 ηλικιωμένοι, ενεργά μέλη των ΚΑΠΗ της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς. Στόχος του προγράμματος αυτού είναι η αντιμετώπιση της φτώχιας και του κοινωνικού αποκλεισμού των ατόμων Τρίτης Ηλικίας, με παράλληλο στόχο την ενδυνάμωση της κοινωνικής συνοχής, την κοινωνική ενσωμάτωση και την ευημερία  της συγκεκριμένης κοινωνικής ομάδας.

Το πρόγραμμα «Φροντίδα για την Τρίτη Ηλικία», υλοποιείται με αποκλειστική δωρεά του ΤΙΜΑ Κοινωφελούς Ιδρύματος.